Vanredni izbori na Kosovu 8. septembra

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu, nakon ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, biće održani 8. septembra, prenosi danas portal Kossev pisanje prištinskih medija.
Vanredni izbori na Kosovu 8. septembra
Foto: Pixabay
Kako prenosi Radio-televizija Kosova, pozivajući se na izvore iz Predsedništva Kosova, kosovski predsednik Hašim Tači odlučio je da vanredne izbore raspiše za 8. septembar, u skladu sa ustavnim rokovima.
 
"Prema pravnim tumačenjima, vanredni izbori moraju se održati najranije 30 dana, a najkasnije 45 dana. Ali to se odnosi na datum nakon konstituisanja Skupštine Kosova. Ovoga puta se ne radi o novom konstituisanju Skupštine, pa nije jasno da li se ti rokovi primenjuju i na ove okolnosti", navodi se.
 
Dosadašnji premijer Kosova Ramuš Haradinaj podneo je u petak ostavku, zbog toga što je dobio poziv da ide u Hag, gde će biti saslušan kao osumnjičeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija