Predato 42,852 potpisa za ograničenje rijalitija

Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti danas je "u minut do 12" Skupštini Srbije predalo 42.852 potpisa za ograničenje rijaliti programa u Srbiji.

Udruženje je saopštilo da potpisnici traže da se emitovanje rijaliti programa tokom dana ograniči na samo tri sata, uvođenje bar po pola sata kulturnog programa za decu i omladinu, kao i obavezu da se rijaliti program ne prenosi direktno, nego da se emituje odloženo, bar pola sata.

Predaji inicijative u okviru kampanje "U ime kulture", kako je navedeno, "prisustvovale su desetine više građana".
 
Po zakonu je 30.000 potpisa dovoljno da bi o podnetom predlogu odlučivala Skupština Srbije, piše u saopštenju.
  • Лука Лабан

    30.08.2019 23:45
    Глупост! И шта сад? Скупштина нема обавезу да расправља о било каквој петицији. Боље размислите коме сте давали поверење, за следећи пут. Ријалитији нису од јуче!!!!
  • ali

    30.08.2019 21:30
    Ja ovo ne razumem. U tim programima ucestvuje primitivni polusvet, osim onog prvog velikog brata koji je bio simpatican sa kulturnim ljudima, ni jedan vise nikad nisam gledala, ali nisam ni pristalica ukidanja i zabrana bilo cega. Mnogo je zalosnije sto to ima toliku gledanost. Ali kad vec ima, nek se pusta i nek se gleda. Ono sto guta ove programe satima svakog dana, nece postati covekom ako mu se taj program ukine, ostace isto.
  • toza

    30.08.2019 21:00
    Gde treba da se potpise?
    Gde se sakupljaju potpisi ??
    Nemojte predavati dok i ja ne potpisem...
    I da ..ako i ostanu ,da to bude od 00 h do 05 h.
    Pa ko voli nek izvoli..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija