Vlada predložila zakon kojim se pomaže slabovidima

Vlada Srbije na današnjoj sednici je utvrdila Predlog zakona o potvrđivanju Marakeškog ugovora za omogućavanje pristupa objavljenim delima od strane lica koja su slepa, slabovida ili na drugi način onemogućena da koriste štampane materijale.
Kako je saopšteno posle sednice Vlade, Marakeški ugovor prvi je međunarodni ugovor iz oblasti autorskog prava, koji jasno naglašava značaj ljudskih prava, omogućava da se poveća broj dela u pristupačnom formatu, kao što je Brajeva azbuka, što slepim i slabovidim liicma pruža mogućnost za lični i profesionalni razvoj i napredovanje. Time stiču ekonomsku samostalnost, mogućnost da se zaposle, što posredno dovodi do smanjenja siromaštva u društvu.
 
Članovi vlade doneli su odluku i da status spomenika kulture dobiju zgrada Gimnazije u Čačku, kuća Josifa Šojata u Beogradu i zgrada "Hempro" na Terazijama u Beogradu, navedeno je u saopštenju.
  • /

    13.09.2019 22:04
    /
    jeste, pomoci cete im kao i onima u kolicima
    kosine na ulazima zgrada su sprdacina sa invalidima
    sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija