Siniša Mali objavio diplome na Instagramu

Ministar finansija Siniša Mali je na svom Instagram profilu objavio sve diplome i priznanja koje je stekao tokom visokoškolskog obrazovanja u Srbiji i inostranstvu.
Siniša Mali objavio diplome na Instagramu
Foto: 021.rs
Siniša Mali je 1991. godine upisao Ekonomski fakulet Univerziteta u Beogradu, a 1995. godine je završio osnovne studije. Osim diplome, objavio je i pohvale koje je dobio od fakulteta kao najbolji student.
 
Zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je 1998. godine nakon odbranjene teze pod nazivom "Trgovinske izložbe kao instrument promotivnog miksa preduzeća".
 
Naredne godine, Mali je izabran kao jedan od tri studenta iz Srbije koji su dobili stipendiju "Ron Braun", što je, kako navodi ministar, dalo mogućnost da se usavršava u Americi, na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu.
 
"Stvarno verujem u to da čovek svakodnevno treba da se usavršava, da radi na sebi, i da se ne opušta previše u svom svakodnevnom udobnom okruženju. Nažalost, ima onih koji svakodnevno rade na tome da uruše sve ono na čemu ste decenijama radili. Moj odgovor njima je – znanje niko ne može da vam oduzme!", napisao je ministar finansija. Fotografije diploma i pohvala, možete pogledati OVDE.
 
Mila Jovanović: Ako odluče da doktorat Malog nije plagijat, vraćamo se blokadi
 
Jedna od studentkinja koje su učestvovale u blokadi Rekotrata Univerziteta u Beogradu Mila Jovanović izjavila je danas da će ukoliko bude odlučeno da doktorat aktuelnog ministra finansija Siniše Malog nije plagijat, ponovo stupiti u blokadu.
 
"Ne smatramo samo mi da je doktorat Siniše Malog plagijat, to smatraju i profesori, ubeđeni smo da će ispasti kako očekujemo jer profesori kažu da je to plagijat. Ako odbor kaže da nije plagijat, mi smo u blokadi sa profesorima", rekla je Jovanović za N1.
 
Kako je rekla, studenti su ispunili sve zbog čega su i blokirali Rektorat, da se istera na čistac plagijat ministra finansija i da pokažu da je Beogradski univerzitet nezavisna institucija.
 
"Dobili smo datum kada će biti rešeno to pitanje, rektorka je prihvatila odgovornost za nerešavanje problema. Dobili smo i odgovore na niz gorućih pitanja. Uspeli smo da probijemo medijski mrak, RTS je izveštavao o zahtevima studentima", rekla je ona. Kako je dodala, od rektorke su dobili kovertirani papir s kojim će izaći ako se "ne ispuni ono po šta su došli".
 
"Rektorka je rekla da sa punom odgovornošću garantuje da ovo može da istera do kraja. Ako se to ne ispuni do 4. novembra mi smo opet u Rektoratu, i još mnogo studenata, i profesori. Ako se to ne reši i ispadne da nije plagijat, mi se vraćamo", rekla je Jovanović.
 
Na pitanje o čemu su razgovarali s predstavnicima opozicije koji su ih obilazili, ona je rekla da ne žele da prave razliku između podrške opozicije i bake koja im je donela da jedu. "To su bile reči podrške koja nam je značila. Nismo se osećali bezbedno, malo smo izlazili, a i kad bismo izašli imali smo otvorene četvoro oči, posle upada SNS i fizičkog napada bili smo svesni da su spremni na sve. Imali smo lažne asistente koji su ulazili", rekla je Mila Jovanović.
 
Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović navela je da Senat, Savet i Studentski parlament UB traže od Odbora za profesionalnu etiku da do 4. novembra donese svoju konačnu odluku o tome da li u izradi doktorske disertacije Siniše Malog postoje elementi neakademskog ponašanja plagiranja.
 
Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je i da je profesor dužan da bude uz studente čak i kad se ne slažu i ne razumeju, komentarišući zamerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ishod blokade Rektorata, o čemu više OVDE.
 
  • Ns

    28.09.2019 09:31
    1
    Sad su nam nenajavljeno povećali kreditni rejting Pa ne razumem otkud takvi napadi na ministar finansija
  • Nemanja

    27.09.2019 20:01
    @Bora
    Da platio je, nosio je gajbice ili eksere po Londonu ili Vasingtonu. Koga od politicara ovaj blesavi narod sve shvata ozbiljno i gledaju ga sirom otvorenih ociju ne razmisljajuci sta ce imati za veceru ili kako ce mu porodica bolje ziveti!
  • ex chapman

    27.09.2019 11:54
    @Bora
    100% ste u pravu. lično sam razgovarao sa čovekom koji mi je pričao da se "PROFESIONALNO" bavi pisanjem svih vrsta radova - od seminarskih do doktorata - iz oblasti ekonomskih nauka! dakle jedan "ekspert" opšte prakse. nije ni čudo da se takvom "profesionalnom doktorandu" u jednom od 100 doktorskih radova koje je napisao, potkrade "7% plagiranog", kako su pronašli kod Malog! takvi "doktorati" su zaista ono što ogromna većina "doktora nauka" u Srbiji "ima"! jer svi su oni suviše "važni" i suviše "zauzeti" da bi imali vremena čak i da plagiraju "svoje" radove. naručiš rad, platiš i teraj - to ionako niko ne čita :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".