Protest "Jedan od pet miliona": Građani trpe teror nekompetentne većine

Na protestu "Jedan od pet miliona" koji se održava 43. put u Beogradu, zatražena ostavka gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića.

"Teror nekompetentne većine mi građani trpimo i ćutimo već sedam godina", rekao je glumac Radoslav Milenković Rale, član udruženja Samoodbrana, u čijem se proglasu traže te ostavke.

On je pročitao spisak projekata u Beogradu koje Samoodbrana smatra spornim. Među njima su Beograd na vodi, gondola na Kalemgdanu, Trg Slavija i ukidanje glavne železničke stanice.

"Naša Samoodbrana je rešila da više ne ćutimo i da progovorimo jednim urlikom i da ukažemo na glavne krivce", zaključio je Milenković.

Mila Jovanović, jedna od studentkinja koja je učestvovala u blokadi zgrade Rekotorata Univerziteta u Beogradu, je kazala da je taj univezitet jedina slobodna institucija u zemlji i da je pokazao autonomiju i integritet.

Ovo je "prva pobeda koju su odneli građani" rekla je ona i dodala da Beogradski univerzitet nije mesto za prepisivanje.

"Beogradski univerzitet nije Resavska škola", zakjučila je Jovanović.

Nakon obraćanja protestna šetnja je krenula od Platoa, preko ulica Vase Čarapića, gde su građani uklonili ograde i barijere na Trgu Republike, postavljene zbog popravnih radova na ovom, nedavno renoviranom glavnom gradskom trgu.

Šetnja je nastavljena ulicama Francuska, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i ponovo preko ulice Vase Čarapića do zgrade Rektorata Beogradskog univerziteta.

  • zx14

    28.09.2019 23:56
    Resavska škola
    Sto ne volim kad neko upotrebi taj izraz "Resavska škola" u modernom znacenju a da pritom nema pojma o nekadasnjem znacaju iste. Resavska škola je bila pojam za danasnji univerzitet u beogradu, posebno FPN i kojekakav moderni megadens.
  • Ptić rugalac

    28.09.2019 23:27
    Konаčno priznanje
    Dakle, "i da progovorimo jednim urlikom". I pre je bilo jasno da ste za zoološki vrt, ali lepo je što ste svaku sumnju otklonili...
  • Zeka

    28.09.2019 22:10
    Demokrate
    E pa mili moji to vam je demokratija!!! Sustina demokratije u jednoj recenici, sjajan naslov!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija