Insajder: REM pokrenuo postupak protiv TV Hepi zbog vređanja profesora Sinanija

Više javno tužilaštvo preduzeće sve radnje u okviru svojih ovlašćenja povodom uvreda koje je urednik televizije Hepi Milomir Marić izneo na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, navedeno je u odgovoru Tužilaštva na pitanje Insajdera da li ima osnova za pokretanje procesa za utvrđivanje krivične odgovornosti u tom slučaju.
 Insajder: REM pokrenuo postupak protiv TV Hepi zbog vređanja profesora Sinanija
Foto: Pixabay
Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Peković naveo je za Insajder da je danas na vanrednoj sednici Saveta doneta odluka o pokretanju postupka protiv TV Hepi.
 
Glavni urednik TV Hepi Milomir Marić je u jutarnjem programu pre tri dana izneo niz uvreda na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, koji je sa rektorkom Ivankom Popović učestvovao u pregovorima sa studentima udruženja "Jedan od pet miliona", koji su 12 dana blokirali zgradu Rektorata Univerzieta u Beogradu.
 
Marić je u programu naveo da će o doktoratu odlučivati Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, uz objašnjenje da je "jedan njihov predstavnik član te komisije", aludirajući na Sinanija, podsetio je Insjader.
 
Mediji su preneli i da je Marić apsotrofirao "sumnjivo prezime" Sinanija i rekao da on ne može da bude moralni sudija, jer bi na Kosovu "Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali". Takođe je naveo da Sinani predaje albanski jezik, što nije tačno, i da je profesor "roke mandoljine".
  • Đokica

    04.10.2019 13:56
    Neki dan sam želeo da pomognem koleginici, i objašnjavao joj da mora da ide po proceduri i zašto.
    Na kraju se ona uvredi.
    Istina je ona jevrejska poslovica:
    -Put do pakla je popločan dobrim namerama.
    A naročito u Srbiji.
    Ne postoji nijedna stvar, kojoj ne možete pridodati sasvim drugačije značenje i pogrešno je shvatiti.
  • Lala

    04.10.2019 11:20
    Da li ce ikad' doci dan bez ove prepotentne covekolike kreature koja je kao i vecina slicnih uvek na strani vlasti ma koja bila.Fuj,gade mi se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija