UNS i NUNS osudili vulgarne uvrede Sergeja Trifunovića upućene novinarki RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je, kako se navodi, vulgarne i seksističke pretnje i uvrede koje su na Tviteru predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović i njegovi istomišljenici uputili urednici emisije "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije Oliveri Jovićević i zatražilo da joj se Trifunović izvini.
Uvrede je osudilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije.
 
"UNS ističe da uvrede Trifunovića predstavljaju radikalizaciju obračuna političara sa novinarima i poziva političke stranke, Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti i novinarske i nevladine organizacije čija je misija borba protiv nasilja nad ženama da stanu u zaštitu dostojanstva Olivere Jovićević", navedeno je u saopštenju UNS.
 
I Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je uvrede koje je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović preko Tvitera uputio novinarki Radio-televizije Srbije Oliveri Jovićević. 
 
"Trifunović je u svojoj objavi nedvosmisleno insinuirao da je voditeljka emisije 'Upitnik' prostitutka, što nikako ne priliči nekome ko vodi građansku političku partiju i pledira da vodi i državu", ističe se u saopštenju tog udruženja. 
 
Kako su ocenili, neprofesionalizam i neznanje novinara podložni su kritici i postoje mehanizmi da se ukaže na ostrašćenost ili propagandnu delatnost medijskih radnika, ali su nedopustive seksističke ili bilo kakve druge uvrede i nipodaštavanja u javnom prostoru, a naročito tim metodama ne bi smeli da se služe političari i javni funkcioneri.
 
Trifunović je na Tviteru objavio da emisija koju Jovićević vodi postoji da ne bi radila na poziv (za 150 evra na sat), insinuirajući na prostituciju, kao i da će pokret na čijem je čelu kada dođe na vlast legalizovati prostituciju i omogućiti joj da radi svoj posao.
 
Ispod te objave usledilo je više uvredljivih pretnji i komentara, a jedan od uvredljivih je bio i tvit advokata, nekadašnjeg člana DS i LDP, Vladimira Todorića u kom je konstatovao - "puno je 150".
 
Olivera Jovanović je poručila da ranije nije obraćala pažnju na uvrede koje je na njen račun iznosio, kako je rekla, "loš glumac, sa još lošijom dikcijom". 
 
"Međutim, pošto je danas u pitanju politički lider sa podrškom jednog dela građana, zbog javnosti, zbog moje porodice i ličnog integriteta, Trifunović će svoje beskrupulozne uvrede morati da objasni na sudu. Nemam više nikakav komentar jer Trifunovića lično ne poznajem. Ko ne zna o kakvoj pojavi je reč neka pročita šta je o nekadašnjem kolegi sa Akademije, a sada političaru koji širi mržnju kad god stigne, napisala Biljana Srbljanović", kazala je ona, prenose Novosti.
 
Na opaske tviteraša da neko može da protumači da je Jovićevićku nazvao prostitutkom, Trifunović je odgovorio sa: "So?" ("Pa?").
  • PetarPP

    16.10.2019 21:07
    Oni nas bombarduju svakodnevno prostotom u ogromnim količinama a sada je Trifunović kriv?!
    Stvari treba nazivati pravim imenom.
    Šta je sa Jutkom npr?
  • ××

    16.10.2019 17:24
    Polufunkcioni Dzej bi imao najvece sanse kao lider opozicije.
  • Ataševac

    16.10.2019 16:57
    Trifkr ludi
    Sve je ludji.boze srbijo kome si dpala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.