Trodnevna žalost na Kembridžu povodom smrti studenta iz Srbije Mihajla Sporića

Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu Mihajla Sporića (1997-2019), dobitnika brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti.
Trodnevna žalost na Kembridžu povodom smrti studenta iz Srbije Mihajla Sporića
Foto: Pixabay
Mihajlo Sporić završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, nosilac je Vukove diplome, Svetosavske nagrade, dobitnik zlatnih medalja na međunarodnoj Olimpijadi iz fizike u Švajcarskoj, na takmičenjima u Kazahstanu i Rumuniji...
 
Univerzitetu Kembridž prosledjen je predlog da se ustanovi nagrada u čast Mihajla, studenta završne godine na odseku prirodnih nauka i nosioca nagrade IB Triniti koledža za prirodne nauke.
 
Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.
  • Jovan

    10.11.2019 11:45
    Hvala Kembridz
  • student

    10.11.2019 10:13
    Najiskrenije saucesce .
    Na nasem fakultetu ne bi bio ni spomenut .
  • Bisa

    10.11.2019 07:45
    Tuga
    Svi koji smo ga poznavali duboko smo svesni sta je sve izgubljeno njegovim odlaskom. Otisao je na sigurno bolje mesto a nas ostavio da zalimo. Volimo Te Mihajlo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija