Američki milijarder Ronald Barkl dobio državljanstvo Srbije

Američki biznismen i milijarder Ronald Vejn Barkl (67), odlukom Vlade Srbije, primljen je u državljanstvo Srbije, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.
Američki milijarder Ronald Barkl dobio državljanstvo Srbije
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Barkl je rođen 12. novembra 1952. godine u mestu Pomona, u okrugu Los Anđeles u Kaliforniji i državljanin je SAD, navodi se u rešenju od 21. novembra.
 
Krajem decembra prošle godine Srbija je otvorila konzulat u Montani, koji pored teritorije te američke savezne države, obuhvata i teritoriju države Vašington, a Barkl je tada imenovan za počasnog konzula.
 
Barkl je osnovao kompaniju "Jukaipa" 1986. godine i poznat je kao jedan od najistaknutijih investitora u sektorima maloprodaje, distribucije, tehnologije, kao i u industriji zabave, sporta i ugostiteljstva.
 
Novi državljanin Srbije je bio predsednik odbora i vlasnik kontrolnog dela akcija brojnih kompanija, poput "Soho haus", "Golden stejt fuds", "Dominiks", "Fred Majer", "Ralfs end Fud for les".
 
Prema Blumbergu, 2013. godine Barkl je bio 201. na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca.
  • A marketing

    26.11.2019 10:12
    Što nisu snimili i emitovali na svim televizijama, da marketiraju vest kako svi bogataši mogu imati Srbiju kao rezervno poresko utočište.
    Nego kriju vest kao zmija noge...
  • Станко Србин

    26.11.2019 06:14
    Ех
    Да сам ја дошао са много лове и имао за поделити политичарима, неби чекао држављанство 6 год. А шта са осталим Србима из бивше Југе и потомцима Срба у дијаспори?
  • w/e

    26.11.2019 00:16
    Drzavljanstvo
    Samo da bi lakse prao novac u Srbiji i izbegao placanje poreza u Americi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija