Tužilaštvo formiralo predmet zbog naslovnih strana tabloida

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom detalja izjava osumnjičenog N. J. koji su osvanuli na naslovnim stranama dva tabloida, potvrdili su za Istinomer iz ove institucije.
Tužilaštvo formiralo predmet zbog naslovnih strana tabloida
Foto: Pixabay
Slede provere da li ima elemenata, kako kažu, za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti.
 
Jezivi detalji otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša objavljeni su na naslovnim stranama "Srpskog telegrafa" i "Informera". Ministarstvo kulture i informisanja je oštro reagovalo, podnelo je prekršajne prijave i obratili su se i Republičkom javnom tužilaštvu. Na pitanja Istinomera o eventualnoj daljoj reakciji, stigao je odgovor iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu. 
 
"Na Vaš zahtev od 9. januara, obaveštavamo Vas da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet povodom detalja izjave osumnjičenog Ninoslava Jovanovića o zlostavljanju devojčice M. K. koji su objavljeni u pisanoj štampi, te će preduzeti radnje u cilju utvrđivanja da li su se u radnjama bilo kog lica stekli elementi nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti", navode iz tužilaštva.
 
U međuvremenu, oglasilo se i Više tužilaštvo u Nišu koje vodi istragu o ovom slučaju.
 
"Imajući u vidu sadržinu pojedinih novinskih tekstova, vezano za krivični postupak koji je pokrenut protiv okrivljenog Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, Više javno tužilaštvo u Nišu saopštava da neće posebno komentarisati način na koji mediji izveštavaju javnost, s ciljem izbegavanja sekundarne viktimizacije maloletne oštećene", stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, kako prenosi Raskrikavanje.
 
Portparol Višeg tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić nije mogao prokomentariše za Raskrikavanje da li će se baviti ovim slučajem zbog eventualnog curenja podataka iz istrage.
 
Naslovnice tabloida su pored Ministarstva kulture osudila i medijska udruženja, ali i pojedini novinari, o čemu opširnije OVDE i OVDE.
  • Gogi Austrija

    11.01.2020 23:02
    Bezite deco na vreme odatle!
    U drzavi gde predsednicki kandidat 2016 e a sada predsednik jedne drzave u Evropi ne u podsaharskoj Africi izjavljuje da zna ko su ubice ubijene estradne umetnice i da ce"ubica biti uhapsen u narednih 48 sati" i nakon toga ga narod glasa za predsednika taj narod ne zasluzuje ni 50 eura plate ne 200 ili 300.

    Takav narod koji glasa takve politicare ne zasluzuje ni 5 sekundi da ga saslusas kad kaze da mu je tesko da je bolestan i da nema za hleba.Od takvog naroda sa takvim pamcenjem i sa takvom moralnom kicmom samo bezati.Ne slusati ga ni sekundu kad kaze da mu je tesko.I nedati mu nikada vise od 200 eura plate.Jer ih ne zasluzuje.Niti ce ih ikada zasluziti.

    -

    SREDA, 20. APR 2016, 23:13 -> 23:21

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ubica pevačice Jelene Marjanović biti uhapšen u narednih 48 sati.

    "Ono što mogu da kažem je da će ubica biti uhapšen u narednih 48 sati", izjavio je Vučić u intervjuu Kuriru, odgovarajući na pitanje da li je upućen u istragu ubistva pevačice."

    http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/hronika/2290819/vucic-ubica-jelene-marjanovic-bice-uhapsen-u-narednih-48-sati.html
  • Inspektor Višekruna

    11.01.2020 22:20
    Prekršajno?
    Al će da se uplaše?
    Jel vi štitite dete ili tabloide?
  • dragan perković

    11.01.2020 22:04
    Ah
    Kolko vidim oba lista su i dalje na kioscima.Najmanje što ste mogliburaditi je da im zabranite izlaženje do završetka istrage kao kod uzbunjivača.Mora da je mnigo debela novina bila kad vam toliko treba da pročitate članak.I molim da se proveri pismenost tužioca kad mu toliko treba da pročita članak na jednoj strani.Očito ne zna da čita i čeka da mu savetnici pročitaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija