Šarčević: Krajem januara prvi konkurs za zapošljavanje u prosveti

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će krajem januara biti raspisan prvi konkurs za zapošljavanje prosvetnih radnika.
Šarčević: Krajem januara prvi konkurs za zapošljavanje u prosveti
Foto: 021.rs
Prednost pri zapošljavanju, kako je rekao Šarčević, imaće prosvetni radnici koji dugo rade na određeno vreme, ali će se gledati i kvalitet njihovog rada.
 
"U prvom konkursu koji će ići krajem januara posao će dobiti prosvetni radnici koji su počeli da rade na ugovor 2014. i pre toga, kao i 2015. godine", rekao je Šarčević.
 
Naredni konkurs, kako je naveo, biće već u februaru, a sledeći u martu.
 
Nije mogao tačno da precizira koliko ljudi u školama radi na određeno vreme, ali se, kaže, procenjuje da je u pitanju broj između 18.000 i 22.000 zaposlenih na ugovor.
 
Upitan kako će se izbeći eventualne zloupotrebe direktora na konkursima za zapošljavanje, ministar je rekao da se to neće dozvoliti i da ima ovlašćenja da smeni direktore.
 
"Nećemo dozvoliti samovolju direktora, ali ni sindikalne pritiske", rekao je Šarčević.
 
Ministar prosvete je rekao da je zapošljavanje u prosveti važna mera i za rast nataliteta, jer je reč o mladim ljudima koji uz stalni posao mogu da planiraju porodicu.
  • Ali

    16.01.2020 17:54
    Cete
    Dozvoliti naprednjacko zaposljavanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija