Hiljadu kamera za nadzor saobraćaja u Beogradu, kazne će stizati na kućnu adresu

Bezbednosne kamere su proteklih meseci postavljene u svim delovima prestonice na osnovu zajedničkog projekta MUP-a i Grada Beograda, a video-nadzor će biti presudan za dobijanje kazni zbog prekoračenja brzine, prolaska kroz crveno svetlo na semaforu i žute trake, dok će kazne automatski stizati na kućnu adresu prekršioca.
Hiljadu kamera za nadzor saobraćaja u Beogradu, kazne će stizati na kućnu adresu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Novosti" navode da je projektom MUP-a planirano postavljanje oko hiljadu kamera za nadzor marke Huavej, i to na 800 lokacija širom Beograda, kao i da bi kamere trebalo da doprinesu većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju i sprečavanje bahaćenja vozača.
 
Pozivajući se na izjave gradskih čelnika, "Novosti" navode da za kažnjavanje prekršilaca više neće biti potrebno prisustvo saobraćajnog policajca već će kazne stizati na kućnu adresu.
 
Osim kamera koje su vozačima već poznate, list navodi da su nedavno montirane nove kamere, posebno na lokacijama na kojima su krajem prošle i početkom ove godine obeležene žute trake.
 
Dodajmo da su zbog Huavej kamera u Beogradu nedavno zabrinutost izrazili i pojedini nemački parlamentarci, o čemu više OVDE.
  • Jelena boskovic

    11.10.2020 00:00
    Zabrinut
    Prošao sam iz pravca uluce u raskrsnicu a obeležena je žutom strelicom.. Jel mi preti kazna i kolika
  • Kaćanka

    05.02.2020 23:37
    Stići pre muža
    U je*bote ja sam prekjuče napravila čak 3 prekršaja...polukruzno gde nije dozvoljeno, skretanje desno gde opet iz mog pravca nije dozvoljeno i vožnja u traci za autobuse... Za koliko vremena stiže ta kazna?A možda i nisu?
  • Vukša

    05.02.2020 11:22
    Srbijanska "privreda"
    To se zove ulaganje u srbijansku privredu. Treba i ovo malo mizernih plata oduzeti od građana, a ulaganja u proizvodnju ni za lek?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.