Aktivista "Ne davimo Beograd" pozvan na saslušanje zbog ugrožavanja Vučićeve bezbednosti

Aktivista Inicijative "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović, pozvan je na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo zbog procene da je snimanjem u pravcu Predsedništva ugrozio bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Kako je saopštila Inicijativa, sporni događaj dogodio se neposredno pre početka protesta protiv izgradnje mini hidroelektrana 21. septembra 2019. godine, kada je Veselinović sa velike udaljenosti, iz Pionirskog parka, snimao telefonom u pravcu predsedništva.
 
Iako je objasnio da ne snima izlazak predsednika, niti se na snimku on vidi, bezbednosne službe procenile su ovo kao ugrožavanje bezbednosti Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju.
 
"Ovo je treći put u prethodnih mesec dana da se Dobrica Veselinović nalazi na meti pravosudnih organa, s obzirom da je nedavno pozvan na suđenje povodom organizacije okupljanja u znak solidarnosti sa građanima Banjaluke i grupe 'Pravda za Davida', ali i novčano kažnjen zbog organizovanja protesta 'Koliko vredi život u Srbiji' povodom smrti dvoje radnika na gradilištu 'Beograda na vodi'. Ovo su samo neki od preko 30 procesa koji su se vodili ili se vode protiv aktivista i aktivistkinja Inicijative 'Ne davimo Beograd' kojima vlast pokušava da pravno iznuri i sabotira naš rad. Policija i tužilaštvo koriste i najmanje povode da bi nas pravno gonili, pa je tako svako naše javno delovanje, protesti, akcije, pa čak i distribucija promotivnog materijala povod za nove kazne i prijave", ističe Inicijativa "Ne davimo Beograd".
 
U saopštenju se ocenjuje i da je za ovaj slučaj zanimljiva činjenica da je Inicijativa "Ne davimo Beograd" više puta policiji ukazivala da njihove aktiviste prate, a javne događaje i aktivnosti snimaju neidentifikovana lica.
 
"Ne samo da nikada nismo imali ovako hitru intervenciju, kao što se desila kada smo mi na udaru, već je policija po pravilu odbijala da na javnim događajima reaguje na naše pritužbe", poručuje se u saopštenju.
 
U nastavku je snimak zbog kog je Dobrica Veselinović pozvan na saslušanje:
 
  • Bili Kid

    18.02.2020 20:59
    @Legalista
    Jel to iz tebe izlazi Miskovic, Beko, Babovic, Matijevic, Lazarevic, Jovanovic... i ostala oligarhijska bratija koja je opljackala ovu zemlju 90ih, koja je preuzela Slobinih 50 milijardi $ i mesetari ovde kako stigne, kupuje politicare a preko njih i tebe sendvicare. Bolje nastavi da se druzis sa cuvarima oligarha u vidu Bebe Popovica, Dinkica i ostalih mafijasa i muljatora Srbije. Zbog takvih u Srbiji ljudi rade kao robovi i nemaju buducnosti dostojno coveka u 21. veku. Mene je sramota da delim vazduh sa ljudima takvih razmisljanja.
  • Legalista

    18.02.2020 12:14
    @Bili Kid
    Jedva čekam taj dan, da ti se obistine reči i da onda apsotpuno legalno tebi i sličnim parazitima ovog društva plenimo pokretnu i nepokretnu imovinu, te da vas paralelno izbacimo vas sa posla i krenemo potom da vas sudski procesuiramo i zatvaramo do okončanja presuda, kako ste i zaslužili.
  • Bili Kid

    17.02.2020 22:24
    @Bivši revolucionar
    Kakva crna revolucija o cemu ti pricas? To je bio prevrat.
    Revolucija zahteva lustraciju, sudjenja i konfiskacija imovine, kako kriminalnim oligarsima tako i kriminalnim politicarima, a na kraju i visedecenijske kazne zatvora. Ono sto se desilo je prevrat i jedni su zamenili druge a oligarsi su postali vlasnici Srbije. Vucic je samo smislio novi metod vladanja (g.Bakic i slazem se sa njim): UCENA. Ucenjuje narod u javnim preduzecima - platom i radnim mestom, oligarhe - zatvorom, politicare - kriminalnim dosijeima u BIA i policiji. A ostatak strategije je pranje mozga i odrzavanje hipnoze i manipulacije svakog dana preko medija. Tako da se ne lazemo, revolucija je mnogooo mnogooo ozbiljna stvar, nesto kao reset, ili formatiranje diska jedne drzave. To Srbija nije videla, a kako stvari stoje tesko da ce i videti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.