Stižu joj tuđi računi, opomene za tuđu neplaćenu struju i neplaćene rate kredita

Na adresu kuće Dubočica 72 Leskovac stiglo je pismo s opomenom o neizmirenim ratama za podignuti kredit, iako čovek koji je podigao kredit S.S, ne stanuje na toj adresi. I to nije jedini slučaj.
Stižu joj tuđi računi, opomene za tuđu neplaćenu struju i neplaćene rate kredita
Foto: Pixabay
Na ovu adresu stužu i računi i opomene za tuđu neplaćenu struju, čak i do 70 hiljada dinara, pa vlasnica kuće Sunčica Todorović s pravom strahuje da ne izgubi svoj dom nasleđen od roditelja, čiji su suvlasnici i njeno dvoje najbližih rođaka, piše "Jugmedia".
 
Kredit Leskovčanina, čije je ime poznato redakciji portala Jugmedia, podignut je u jednoj banci, ali se na opomeni ne vidi koliki je iznos.
 
"Pokušala sam da dođem do informacije, tražila objašnjenje, ali uzalud. Nije mi jasno kako neko može da navede tuđu adresu i da li uopšte u tim bankama proveravju gde njihov dužnik zaista stanuje", priča Todorovićeva, koja je slučaj prijavila policiji.
 
Ona trenutno živi sama u dvospratnoj kući i boji se da će izvršitelji svakog časa banuti na njena vrata, a posebno strahuje da se to ne desi dok je na poslu.
 
"Ne strahujem samo zbog ovog slučaja već i zbog činjenice da mi već duže vreme stižu računi za utrošenu električnu energiju, tuđi računi, imena ljudi koje ja ne poznajem. Na njima stoji ručno dopisan broj mog strujomera. I taj slučaj sam prijavila, ali rešenje ne nazire. Neko se, očigledno navadio na moju i kuću mog sestrića i sestričine", žali se ova Leskovčanka.
 
Sunčica Todorović nije usamljen slučaj. Redakciji Jugmedie se nedavno požalio Nišlija koji već 15 godina, bez svog znanja, ima prijavljenu staricu na svojoj adresi. Na sreću ne stižu računi, ali uvek poziv za glasanje.
 
"Pokušao sam na sve moguće načine da je odjavim, čak sam pisao i na adrese nadležnih ministarstava, pa i Vladi Srbije. Nisam uspeo. Budući da je ta žena, po vidnom datum rođenja, na poslednjim održanim izborima imala 84 godine, čekam da vidim da li će i za predstojeće izbore stići poziv na njeno ime, a moju adresu, za glasanje. Ako i ovoga puta stigne, onda ću da potražim pomoć od medija", jada se Nišlija.
  • Draganna

    04.09.2020 05:32
    Moja posta
    Stize mi posta na adresu na koju sam nekada bila prijavljena,vise nisam. No vlasnik tog'stana mi otvara moju licnu postu koja stize na njegovu adresu (a vise nisam na toj adresi)... Da li po zakonu oma pravo da otvara moju postu,sta uciniti po pitanju toga (greskom mi na njegovu staru adresu gde sam zivela postu salju)?!
  • Sloba53

    19.02.2020 05:49
    Objava
    Postoji u Zakonu o prijavi prebivališta postupak za pasivizaciju prijave lica koja tu ne žive. Verovatno su se ta lica nekada tu prijavila uz saglasnost tadašnjeg vlasnika stana , proverite.
    Ali u ovoj državi više ni uknjižen stan nije garancija od nesavesnih i nestručnih sudija i izvršitelja kriminalaca , čast poštenima .
  • dule

    18.02.2020 23:38
    dijametralno18.02.2020 • 19:25
    U tekstu su navedena 2 potpuno razlicita slucaja - prvi gde stanar ne postoji (nije ni prijavljen na adresi nego samo EPS, banke itd. misle da jeste) i drugi, gde je neko drugi prijavljen.
    U prvom slucaju izvrsitelji nemaju sta da traze posto je sve jasno, u drugoj je teoretski moguce ali u praksi (pravovremene zalbe i sl.) tesko.



    Ali ako se ne varam problem je isti - vi kao 1/1 vlasnik niste u mogućnosti da odete u policiju i da odjavite tu neku osobu, bez obzira da li je ta osoba zaista ikad stanovala na toj adresi ili ne.

    A to šta izvršitelji imaju ili nemaju šta da traže je horor u Srbiji pošto je njima namešten posao iz snova - garantovan posao sa ogromnim prihodima a odgovornost, zakonska i sudska, apsolutno NIKAKVA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.