Stručnjaci i oprema iz Kine stižu u Srbiju da pomognu u borbi protiv virusa korone

Kina će u Srbiju poslati medicinsku opremu, respiratore, maske i zaštitne materijale, kao i stručnjake koji su upravo izašli iz "borbe" sa virusom korona i mogu mnogo da pomognu srpskim lekarima, izjavio je savetnik u ambasadi Kine u Beogradu Tijan Jišu.
Jišu kaže da su još u toku pripreme i da ne može da precizira o kojim količinama je reč, ali je istakao da će u Srbiju stići "nemala količina" respiratora, maski, zaštitnih materijala i druge medicinske opreme.
 
"Trudimo se svim snagama, danonoćno, naša ambasada i srpska strana i kolege iz mnogih kineskih ustanova, kako bi što ranije stigla prva velika pošiljka kineske strane", rekao je Jišu.
 
Kaže da će u Srbiju doći i kineski eksperti, kojih, kako kaže, neće biti mnogo, ali su svi iskusni u borbi sa virusom.
 
"Oni tek izlaze iz bitke sa virusom, imaju praktična iskustva i mogu dobro da pomognu lekarima u Srbiji", rekao je savetnik u ambasadi Kine u Beogradu.
 
Dodao je da iskustvo iz Kine pokazuje da građani treba da slušaju i striktno poštuju savete lekara i vlasti.
  • @Gox

    18.03.2020 13:17
    Sto da se smiri? Javaslukom su Kinezi doveli ceo svet u ovo stanje, kao i prosli put i onaj put pre toga. Znaju da prodaja ubijenih zivotinja po pijacama predstavlja rizik za svetsku epidemiju, ali briga ih.
  • Imit

    18.03.2020 12:59
    Zirane..ne pravimo te...već...
  • Gox

    18.03.2020 12:07
    Smirite se
    @ziran
    Ajde smiri se malo. Niko nije krio virus tri meseca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija