Lekari: Trudnice da ne dolaze na redovne kontrole zbog virusa korona

Trudnice nisu podložnije virusu korona u odnosu na druge kategorije stanovništva, ali bi trebalo da smanje kontakte koliko god je moguće i ne dolaze na redovne kontrole, ako nemaju tegoba, rečeno je danas na veb konferenciji u organizaciji Foruma pacijenata Srbije.
Lekari: Trudnice da ne dolaze na redovne kontrole zbog virusa korona
Foto: Pixabay
"Za sada nije uočeno da je trudnica bilo šta ugroženija od populacije kojoj pripada po uzrastu, za razliku od nekih drugih virusa gde smo imali uvud da su trudnice ugrožniji deo populacije", rekao je Igor Pilić iz Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Srbije.
 
Kako je dodao, za trudnice je epidemiološki bezbednija situacija sada nego, na primer, 2009. godine tokom epidemije svinjskog gripa. On je naveo da su na Klinici za ginekologiju Kliničkog centra Srbije do sada imali tri sumnjiva slučaja na korona virus, ali da se srećom radilo samo o sumnji.
 
Trudnicama je savetovao da budu u izolaciji, odnosno smanje kontakte koliko god je moguće i poručio da, ukoliko su između 20 i 30 i neke nedelje trudnoće nije neophodno da dođu na zakazanu kontrolu.
 
"Redovne kontrole treba svesti na minimum. Ako imaju tegobe, naravno da treba da dođu, ali sve ide svojim tokom, ne mora", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija