Na beogradskom aerodromu novi prostor za prihvat putnika tokom vanrednog stanja

Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i zdravlja, zajedno sa Aerodromom "Nikola Tesla", organizovala su novi prostor za prihvat putnika koji u vreme vanrednog stanja dođu u Srbiju, gde će sačekati da ih sanitarni inspektori testiraju na korona virus, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.
Na beogradskom aerodromu novi prostor za prihvat putnika tokom vanrednog stanja
Foto: 021.rs

Kako se navodi, za putnike je obezbeđen prostor u neposrednoj blizini dolaznih gejtova, u kome se nalazi sva potrebna oprema, od fotelja raspoređenih na propisanom rastojanju, aparata sa pijaćom toplom i hladnom vodom, uređenim toaletima i drugim pogodnostima, a gde će putnici boraviti po izlasku iz aviona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da je poseban prostor organizovan u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa. "Više nije moguće da bilo ko od putnika koji dođu u zemlju ne prođe propisane procedure ulaska u vreme vanrednog stanja. Osim komfornog prostora za putnike, obezbedili smo i posebne prostorije za predstavnike Ministarstva zdravlja, kako bi i oni kvalitetno i nesmetano mogli da rade svoj posao", rekao je Ilić.

On je objasnio da putnici posle testiranja na korona virus nastavljaju ka pasoškoj kontroli, a nakon toga organizovano napuštaju zgradu Aerodroma po utvrđenim procedurama u skladu sa odlukama Vlada Srbije.

Kroz novi prostor prvi su organizovano prošli putnici koji su u petak popodne stigli posebnim letom iz Berlina i Frankfurta, piše u saopštenju.

  • ...

    28.03.2020 15:21
    Fotelja bas i nema. Voda u dnu prostorije. Stolice na istom mestu uu redovima kao i ranije. propisanog razmaka nema izmedju doputelih. Prostorija je humana za do 50 a policija ugara 170 osoba. A pricamo da smanjimo sirenje infekcije. A postupaju sa ljudima gore nego sa kriminalcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija