Zabranjene posete zatvorenicima u naredne dve nedelje

U narednih 14 dana biće zabranjene sve posete osuđenim licima u zatvorima u Srbiji u cilju sprečavanja moguće epidemije virusa korona u zatvorima, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Zabranjene posete zatvorenicima u naredne dve nedelje
Foto: Pixabay
Osuđenicima će biti omogućeno da u što većoj meri koriste telefonske govornice.
 
Advokati imaju pravo na posete branjenicima koji se nalaze u pritvoru samo ako u narednih sedam dana imaju zakazano suđenje u pritvorskim predmetima i to u trajanju od 30 minuta, radi pripremanja odbrane.
 
Posete advokata biće sprovedene uz pune mere zaštite koje podrazumevaju staklenu ili drugu providnu barijeru između sagovornika, kao i obavezno korišćenje zaštitnih maski za lice i rukavica.
 
Upravnici zatvora će u neposrednom kontaktu sa postupajućim sudijama i uz njihovo odobrenje obezbediti uslove da se i pritvorenim licima omoguće telefonski razgovori u meri u kojoj je to moguće i opravdano.
  • Cane G

    30.03.2020 15:37
    Testirati sve i odma'
    - Za tih 14 dana treba na korona-virus testirati svo osoblje, njihove porodice kao i same zatvorenika da bi se znalo stanje zdravlja.
    - Testovima obuhvatiti i one koji su na odmoru, bolovanju, suspenziji i sl.
    - Zarazi li se neki zatvorenik i dodje do smrtnog ishoda, porodica ima da unesreci drzavu na sudu u Strazburu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.