Na Institutu "Dedinje" zaraženo 67 zdravstvenih radnika

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić kazao je da je na tom institutu zaraženo 67 zdravstvenih radnika i naveo da su se zarazili od pacijenata koji nisu imali simptome virusa korona.
Na Institutu "Dedinje" zaraženo 67 zdravstvenih radnika
Foto: Pixabay
Bojić je za televiziju Prva rekao da je testirano 250 zdravstvenih radnika i pacijenata i da je pozitivan test na virus korona imalo 67 zaposlenih radnika i 14 pacijenata.
 
"Od njih, 61 osoba nema simptome, dok šestoro ima blago ispoljavanje", kazao je on.
 
Bojić je naveo da su od tih 67 osoba, 11 lekari i dodao je da su oni udaljeni sa posla.
 
Prema njegovim rečima, pacijenti su asimptomatski dolazili na taj institut na zakazane intervencije, a lekari su operisali sa zaštitnom opremom "kao korona negativne", jer pacijenti nisu imali simptome virusa korona.
 
On je dodao da će ubuduće operacije morati da se rade sa zaštitnom opremom za virus korona i naveo je da zna da je teško da se sprovede da svi pacijenti budu testirani pri dolasku na institut.
 
"Pacijente na institutu sinoć nismo mogli smestiti u neku od kovid pozitivnih bolnica jer nije bilo mesta. Nadam se da ćemo to učiniti danas", rekao je Bojić.
 
On je dodao da su testirani i pacijenti koji su čekali intervencije, i da je od 17 petoro pozitivno na virus korona.
  • Dr

    06.04.2020 17:48
    propust
    OGROMAN PROPUST kako direktora tako i Kriznog štaba.Veoma neozbiljno i neodgovorno,bilo je samo pitanje vremena kada će virus ući u bolnice.Jednostavno , najmanje 10 dana a to je od pojave prvog slučaja (po zvaničnom izveštaju ),morao se testirati svaki pacijent koji dolazi na zakazan tretman,intervenciju ili operaciju.Dok su disciplinovali narod,njima su osnovne zaštitne mere u pandemiji PROMAKLE.Da li su za ovo krivi građani,da vidimo ko je ODGOVORAN i da se odmah uhapsi,lako je hapsiti novinare,seljaka na traktoru....
  • Ma

    06.04.2020 16:42
    Ajde
    Kako su se zarazili tako savrseno zasticeni-mora da nisu bili dobri pa setali po parku
  • Hm

    06.04.2020 13:18
    Pa kako zaboga? Rojters snimio ima dovoljno opreme?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija