Brnabić: Uspeli smo da održimo stvari pod kontrolom, važno da se svi pridržavaju restriktivnih mera

Predsednica Vlade Srbije izjavila je da se povodom epidemije koronavirusa u Srbiji "polako vidi svetlo na kraju tunela" i da se "nazire kraj ove epidemije".
Brnabić: Uspeli smo da održimo stvari pod kontrolom, važno da se svi pridržavaju restriktivnih mera
Foto: 021.rs

Brnabić je izjavila da je to "ogroman uspeh za našu zemlju i sve nas", i dodala da se zbog toga "ekstremno emotivno ponosi sa svojom zemljom, našim sistemom, zdravstvenim radnicima, predsednikom, Vladom i našim građanima".

"Čini mi se da smo nadomak da izguramo ovo. Danas je 41 dan, sutra završavamo šestu nedelju, u petak počinje sedma nedelja, očekujemo da polako privodimo kraju epidemiju, uspeli smo da održimo stvari pod kontrolom", kazala je Brnabić i dodala da je važno da svi ostanu disciplinovani i da nastave da se pridržavaju svih propisanih mera.

Brnabić je rekla da su trenutno "sve snage fokusirane da se suzbije epidemija u Nišu, Aleksincu, Požarevcu i Ćupriji", kao i da je važno da se i ostatak Srbije pridržava restriktivnih mera i discipline.

"Videli smo zemlje gde su bila dva udara jer su se prerano opustili", kazala je Brnabić.

Na pitanje novinara kako to da broj obolelih od virusa korona ipak iz dana u dan raste Brnabić je odgovorila da je to posledica povećanog broja testiranja, koje prelazi 2.500 testova dnevno, zbog koga mogu da se testiraju i oni sa blažim simptomima.

"Procenat pozitivnih u odnosu na testirane ili stagnira ili blago pada", kazala je Brnabić i dodala da je procenat pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou najviše iznosio 30 odsto, dok je danas taj broj iznosio 14 odsto od ukupno testiranih u protekla 24 sata.

  • DonJuan

    16.04.2020 09:35
    Nista niste uspeli da odrzite pod kontorlom, a mere su vam najidiotskije u celoj Evropi a ne daju rezultate.
  • stevica

    15.04.2020 21:57
    !
    Zamoli 'sefa' da se pridrzava mera, da ne siri paniku, da stavi masku i rukavice i da se okane kampanje kad joj vreme nije.
  • jedna molba, šefe!

    15.04.2020 21:26
    fikus
    Željko Mitrović objašnjava doktoru Goranu Stojanoviću iz KBC Niš koliko je bitno da svi nose vizire i kako se niko s Pinka zbog toga sto je nosio vizire nije zarazio. Dr. sluša i klima glavom... to oslikava sav besmisao ove države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.