Posete u gerontološkim centrima i domovima za stare od danas najduže 15 minuta

Od danas su ponovo dozvoljene posete u Ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za stare, u skladu sa novim zaključkom Kriznog štaba za sprečavanje zarazne bolesti covid-19 Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.
Posete u gerontološkim centrima i domovima za stare od danas najduže 15 minuta
Foto: Pixabay
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uputio je tim povodom svim ustanovama i domovima Instrukcije o načinu rada prilikom organizovanja poseta korisnicima u smeštaju od 9. juna tekuće godine.
 
Prema tom dokumentu, posete korisnicima dozvoljene su svakog dana kada je temperatura iznad 18 stepeni Celzijusa, kada nema kiše i vetra, u periodu od 10 do 18 časova.
 
Svaki korisnik može imati dve posete nedeljno, a posete mogu trajati najduže 15 minuta. Svaka poseta mora biti unapred najavljena i zakazana, a gostima će na ulazu biti merena temperatura.
 
Na ulazu će im biti dezinfikovane ruke i obuće, a tokom posete je obavezno nošenje maski i vizira. Sve posete će se odvijati u prisustvu zaposlenih, koji će sprečavati direktan kontakt, poput dodirivanja i grljenja.
  • Prpa

    22.08.2020 23:16
    Koji idiotizam:
    posete korisnicima dozvoljene su svakog dana kada je temperatura iznad 18 stepeni Celzijusa, kada nema kiše i vetra, u periodu od 10 do 18 časova.
  • Živković

    22.08.2020 20:58
    3 seconds rule?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija