Trogodišnja devojčica koja je bolovala od leukemije preminula usled komplikacija izazvanih koronom

Devojčica stara tri godine iz Vranja, koja je bolovala od od akutne limfoblastne leukemije, preminula je 15. avgusta u Kliničkom centru u Nišu usled komplikacija izazvanim korona virusom uprkos svim naporima multidisciplinarnog tima lekara da joj spasu život, saznaje "Blic".
Trogodišnja devojčica koja je bolovala od leukemije preminula usled komplikacija izazvanih koronom
Foto: 021.rs
Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora KC Niš za Dečje klinike i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju, kaže da je devojčica bila na kućnom lečenju, a da je u KC Niš primljena 11. avgusta, kada je testovima potvrđeno da je kovid pozitivna.
 
- Devojčica je primljena sa temperaturom. Svaki pacijent koji dođe u KC Niš prolazi prvo kroz sistem trijaže, obavezno se urade svi testovi, pa se onda ulazi u priču o lečenju. Testovi su pokazali da ima koronu. Ona je bila na kućnom lečenju i koronu je dobila van bolnice. Nakon prijema, u početku je bila na kiseoničnoj potpori jer je u startu njeno stanje bilo teško. Onda se stanje pogoršalo i stavljena je na respirator. U njenom lečenju primenjene su sve moguće terapijske mogućnosti i za leukemiju i za koronu, sve što je trenutno važeće u svetu i što se primenjuje, sve je uključeno i primenjeno. Lekari su učinili sve što je bilo moguće da joj pomognu - objašnjava prof. dr Slavković.
 
Prema njenim rečima, Klinički centar Niš je poslao kola i za plazmu ljudi koji su preležali koronu koja ima antitela protiv korone. Ali, nažalost, devojčica je preminula 15. avgusta u jedan čas iza ponoći, pre nego što je stigla da primi plazmu.
 
Načelnik odeljenja dečje hemetoonkologije prof. dr Gordana Kostić kaže za Blic da se devojčica lečila od novembra 2019. godine na odeljenju hematoonkologije od akutne limfoblastne leukemije visokog rizika, ali da je ušla u remisiju i stabilnu fazu bolesti pre infekcije kovidom.
  • Novosodjani

    23.08.2020 00:14
    Srce malo,toliko malo godina ,a tako puno bola i patnje,za nejako detence i roditelje.Iskreno saucesce.
  • Zvrk

    23.08.2020 00:14
    Kakav možeš biti sutra dan prema onome ko se koristi dečijom smrću zarad svojih ciljeva! Kakav crni zatvor malo je....
  • Jelena

    22.08.2020 22:00
    Nije
    Nije bolovala 3 godine id Leukemije nego 10 meseci!Čitajte tekst

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija