Građani Srbije još uvek ne mogu da putuju u Evropsku uniju

Ambasadori zemalja članica EU odlučili su da ne menjaju postojeću listu od 11 zemalja kojima je dozvoljen ulazak u EU, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
Građani Srbije još uvek ne mogu da putuju u Evropsku uniju
Foto: Pixabay
Na prvom sastanku nakon letnje pauze, stalni predstavnici zemlja članica razmotrili su informacije o epidemiološkoj situaciji i zaključili da za sada nema razloga da se postojeća lista trećih zemlja kojima je dozvoljen slobodan ulazak u EU promeni, odnosno skrati ili proširi.
 
Na listi zemalja van EU čijim državljanima je dozvoljeno putovanje su: Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina, koja je uslovljena principom reciprociteta.
 
Srbija se 1. jula našla na listi trećih zemlja za koje je data preporuka za slobodno putovanje preko granica EU, ali je zbog pogoršanja epidemiološke situacije skinuta već sredinom jula.
 
Nova revizija epidemioloških podataka i same liste trećih zemlja uslediće za dve nedelje.
  • Baba Branka

    02.09.2020 23:46
    Rejting 0
    Doputovala sam u Nemačku sa negativnim PCR testom mlađim od 48 sati. Sutradan dobila nalog da dođem i ponovo ga uradim. Toliko o poverenju u naše zdravstvo.
  • 4000 izlecenih za

    02.09.2020 17:45
    jednu noc
    Kad jednom slazes, niko ti vise ne veruje.
  • Pa

    02.09.2020 17:27
    Znaju
    Da nasi lazu cim zinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.