Čupić: Tužan sam kad vidim ko su mi danas kolege profesori

Profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić izjavio je da je tužan kada pogleda ko su mu danas kolege profesori i ocenio da "elite znanja" i političke elite snose najveću odgovornost za propast društva u Srbiji.
Čupić: Tužan sam kad vidim ko su mi danas kolege profesori
Foto: 021.rs
"Da su inžinjeri u Valjevu rekli 'ne' hapšenju kolege Aleksandra Obradovića, ne bi se desilo njegovo hapšenje. Da su na VMA lekari podigli glas, ne bi im smenili načelnike. Na tim stvarima se društvo raspada", rekao je Čupić sinoć u Zrenjaninu na tribini "Zaslužujemo li bolje", koju je organizovao pokret Novi optimizam.
 
On je ocenio da su razorene i profesija i solidarnost, kao i "tri su sveta poziva za život: lekari, profesori i sudije, i ocenio da je društvo takvo u kakvom su stanju ta tri poziva.
 
Glavni urednik beogradskog dnevnog lista Danas Dragoljub Petrović rekao je da je pitanje da li građani Srbije uopšte zaslužuju bolje i da li bi društvo to iskoristilo.
 
"Društvo je tako koncipirano da na nas u Danasu gledaju kao na heroje. Ali, mi pričamo isto i u krug i sam sam sebi postao dosadan. Vučić je za osam godina time postigao cilj da i mi nezavisni novinari postajemo pomalo apatični", ocenio je Petrović.
 
Profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Milena Dragićević Šešić kazala je da svaki grad u Srbiji zaslužuje bolje urbaniste i arhitekte, svaka škola zaslužuje direktore a ne poslušnike, svaka ustanova kulture profesionalce, a građani bolji vazduh.
 
"To zaslužuje svaki domen života, a samo udruženi možemo da se izborimo za dignitet svake struke", poručila je Milena Dragićević Šešić.
  • ПатриЈот

    27.09.2020 14:18
    Реално
    да није било београдске двојке и новосадског лимана, било би све боље.
    Кад треба узети ствар у своје руке, чекају друге да крену ... па ако оману, јбг. други су криви ... и тако у круг.
  • Bobi

    27.09.2020 11:21
    Nema
    ...ko, stvar je gotova.Možete da se otimate koliko hoćete.Oni su pobedili i to je to.Tadiću ubij se.
  • X

    27.09.2020 10:00
    X
    Profesori ,lekari , sudije, narod.Da li je narod izbacio ovakve : profesore, lekare ,sudije( veliko poštovanje izuzecima koji su dostojni svog poziva , ali nažalost , manjna) ili su navedeni oblikovali sadašnji narod???????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.