Rektorka Popović: Kombinovana nastava izbor svih univerziteta, studenti u finansijskim poteškoćama

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović istakla je da je kombinovana nastava izbor za sve univerzitete u Srbiji i da nema mnogo mogućnosti da bude drugačija.
Dodala je da će se u zavisnosti od epidemioloških uslova nastava prilagođavati.
 
"Ono što je važno je da je ona fleksibilna i da će se u zavisnosti od epidemioloških uslova ona prilagođavati", Popović, prenosi RTS.
 
Naglasila je da počinju nastavu s velikim naglaskom da brucoši osete taj fakultetski život i da imaju što više nastave uživo.
 
"To znači da studenti viših godina koji imaju iskustva s onlajn nastavom nastavljaju jednim delom s tom nastavom", navela je Popović.
 
Spremni su, kaže, da sagledaju sve povratne informacije i unaprede rad na nastavi na daljinu, kao i da otklone neke primedbe koje su studenti imali.
 
"Moram da kažem da nije ista situacija na svim fakultetima zbog prostornih mogućnosti i broja studenata. I svaki fakultet će napraviti svoj konkretan plan kako će raditi. Pod velikim pritiskom su fakulteti koji imaju eksperimentalnu nastavu i kod njih je to najkomplikovanije", ukazala je rektorka Beogradskog univerziteta.
 
Komentarišući zahtev grupe studenta za smanjenje školarine za 30 odsto, Popović je ocenila da su svi svesni situacije da mnogi studenti imaju ozbiljne teškoće da pokriju troškove studiranja.
 
"Međutim, okolnosti su takve da bilo kakvo linearno smanjenje ne bi pomoglo ni studentima, a jako bi ugrozilo fakultete. U tom smislu su svi fakulteti spremni i već su to činili, studentima koji su im se obratili za smanjenje ili potpuno oslobađanje školarine i ja verujem da je to put kojim treba da idemo", zaključila je rektorka.
  • Profesor

    29.09.2020 11:33
    Nisu studenti jedini ugrozeni
    Jako je ruzno sto profesore, nastavnike, saradnike niko ne uzima u obzir, da li imaju sredstva za onlajn rad, na primer. Bezlicno "fakulteti" se "snalaze"- ne snalaze se zgrade, vec nastavni kadar. Sramotno je gde ode novac za skolarine, na primer, u nekoliko dzepova pojedinaca!
  • Ana

    27.09.2020 15:50
    Hoce li biti posebne pogodnosti za nas iz Republike Srpske? Mi smo ipak u tezem polozaju.
  • NS

    27.09.2020 14:15
    Budžetski studenti
    I budžetski studenti su imali istu vrstu nastave, i imaće je, šta ćemo sa onima koji su, sa takvom nastavom, svojim radom, i sledeće godine ostvarili uslov da budu na budžetu, hoćete im platiti za taj uspeh? Npr. neka svi dobiju stipendiju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija