Vulin traži da se ukine anonimnost na društvenim mrežama

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da se zalaže za ukidanje anonimnosti na internetu, nakon pretnji koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio na društvenim mrežama.
Vulin traži da se ukine anonimnost na društvenim mrežama
Foto: 021.rs
Tokom gostovanja na TV Pink, Vulin je kazao da treba usvojiti zakon prema kojem nalog na društvenim mrežama ne bi mogao da se otvori bez unošenja tačnih ličnih podataka.
 
"Anonimnost je dovela do toga da na mrežamu pišu najveće gadosti. Dok ne bude ukinuta anonimnost na internetu, to će se dešavati", dodao je on.
 
Rekao je da su pretnje koje Vučić dobija pitanje za tužioce i pravosuđe, kojima se, kako smatra, "stvara atmosfera da je porodica Vučića toliko omražena da ih treba ubiti".
 
Naveo je da o "fašizmu" svi ćute dok ne pogađa njih, ali da na kraju "svi dođu na red". Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, Vulin je naveo da je u proteklom periodu izvršeno pet ubistava i da su svih pet rasvetljeni.
  • Baja

    03.12.2020 18:39
    Sloboda govora?
    Dodjosmo do te tacke, da neko ko ne poznaje najosnovnija ljudska prava hoce da nam prekraja pravosudje. Mene bi bilo sramota da izgovorim nesto toliko debilno, a kamoli da to isto ponavljam okolo. Jesi li cuo ti Vuline nekad za slobodu govora i izrazavanja? Pa sta ako prete na internetu, imaju puno pravo da pisu i govore sta god zele. A sta bi sa hiljadama Vucic botova koje je tviter ugasio, nije ti smetalo to? Odjebite vise i ti i tvoja banda sa vlasti, i dajte nam nekog obrazovanog i sposobnog za promenu
  • bibi

    01.12.2020 15:07
    Ja sam vise za to da se ukine imunitet, pa da onda idemo redom sve te tetkine sinove da vidimo
  • Ja

    30.11.2020 11:01
    Pismen i normalan
    E svašta ćemo još od ovog čoveka čuti. Nije baš normalan. U celom svetu se vodi računa o privatnosti da se ne ugrozi a on je došao na pametnu ideju da se to ukine. Zreo da ide kod Laze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija