FOTO: Vučić uručio odlikovanja članovima Kriznog štaba Pelemišu, Tiodoroviću, Stevanoviću...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja za zasluge na suzbijanju epidemije korona virusa lekarima kojima je to priznanje pripalo povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.
Kako je preneo RTS, ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovan je infektolog Mijomir Pelemiš, bivši direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije i aktuelni član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.
 
Karađorđevom zvezdom drugog stepena odlikovani su epidemiolog Branislav Tiodorović, direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović i direktorka Instituta za onkologiju radiologiju KCS Danica Grujičić.
 
 
Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena Vučić je odlikovao zamenicu direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Ivanu Milošević, specijalistu anesteziologije u Kliničkom centru Srbije Nebojšu Lađevića, direktorku Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" Mariju Zdravković i direktorka Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmila Jankovića.
 
Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Đukić, anesteziolog te zdravstvene ustanove Vladimir Radović, medicinska sestra KBC Radica Avramović kao i higijeničarka na Klinici za infektivne i tropske bolesti Ana Stojković.
  • zero

    02.12.2020 11:36
    botovi da pk, objavite im adrese
  • Bojana

    01.12.2020 09:17
    Čestitke svima!
  • AniTA

    01.12.2020 09:06
    Heroji u belom! Ova vanredna situacija je pokazala da u srpskom zdravstvu ima mnogo savesnih i odgovornih zdravstvenih radnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija