Momirović: Ako ne završe prugu Novi Sad - Beograd do kraja 2021. neće više raditi u Srbiji

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je danas da će brza pruga na deonici Beograd - Novi Sad biti završena do kraja 2021, kako su strani partneri koji izvode radove i obećali, upozorivši ih da više nikada neće raditi u Srbiji ako ne budu ispoštovali rok koji su dali.
Momirović: Ako ne završe prugu Novi Sad - Beograd do kraja 2021. neće više raditi u Srbiji
Foto: 021.rs
"Ako to ne bude ispoštovano, niko od tih ljudi više neće ništa raditi u Srbiji ili ja više neću biti ministar", poručio je Momirović.
 
Na pitanje novinara da prokomentariše to što je predsednik Vučić rekao da na toj deonici ima problema i da će radovi kasniti, Momirović je kazao: "Predsednik je rekao da imamo dosta problema na deonici od Beograda do Novog Sada i to je istina. Ali, mi ćemo to i završiti do kraja sledeće godine. Mi smo to platili i očekujemo da to bude i kvalitetno završeno".
 
Deo brze pruge od Beograda do Stare Pazove grade kineski izvođači, a deo od Stare Pazove do Novog Sada ruski partneri.
 
Predviđeno je da deonicu od Novog Sada do Subotice rade Kinezi.
  • Neko daleko

    07.12.2020 21:38
    Bolje rade rusi od kineza, i brze. Ono je smesno do stare pazove kako se radi
  • Draža

    06.12.2020 22:41
    Ozbiljno
    U ozbiljnim zemljama ovakav vid recimo agresije ministar nekoristi,inače više to nije Setite se premijera Islanda,na prvo pitanje novinara o njegovom udelu u poslu,podneo ostavku.Recimo moralno,ali u džepu ostalo isto,ovde nikad im dosta.Ne trebaju nam prazne reči,već dela,ali da džep bude pun,onoliko koliko si uradio,a ne koliko si dogovorio.Nema nama napredka,politička scena ista skoro 30 god,i samo optužuju jedni druge za krađu,a nama džep svaki dan sve više probušen.A oni se i dalje samo optužuju.
  • D

    06.12.2020 20:18
    .
    Da li ima problema u radovima ili ne, nas ne interesuje. Zato se i plaća projektovanje radova, ili kako se već to zove i to utiče i na cenu i na rok. Rok je u Ugovoru i tu nema nikakvih obećanja. Ima samo penala ako se rok probije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija