Učenici Matematičke gimnazije osvojili sedam medalja na međunarodnoj Olimpijadi

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su na 17. međunarodnoj Žautikovskoj Olimpijadi iz matematike, fizike i informatike, koja je ove godine održana onlajn od 7. do 14. januara, pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju u konkurenciji 1.006 učesnika, odnosno 146 ekipa iz 20 zemalja.
Učenici Matematičke gimnazije osvojili sedam medalja na međunarodnoj Olimpijadi
Foto: Pixabay
Zlatne medalje iz matematike osvojili su Milićev Miloš, Colović Uroš i Engi Igor, zlatnu medalju iz fizike osvojio je Beguš Dušan, a bronzanu Samardžić Petar, dok je iz informatike zlatnu medalju osvojio Vukelić Mateja, a srebrnu Bengin Jovan, saopštila je Matematička gimnazija.
 
Ekipu su vodili profesori Matematičke gimnazije Boban Marinković i Ivan Stanić.
  • Djole

    15.01.2021 12:31
    nas ponos
    Bravo deco, svaka cast i Vama i Vasim profesorima i Vasim roditeljima!!!
  • Bravo

    15.01.2021 08:42
    Svaka cast, cestitke!. Cudi me manjak komentara na ovu prelepu vest

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija