Đerlek: Stranci sa prebivalištem u Srbiji mogu da se vakcinišu u našoj zemlji

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da u Srbiji mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju prebivalište u našoj zemlji.
Đerlek: Stranci sa prebivalištem u Srbiji mogu da se vakcinišu u našoj zemlji
Foto: Youtube screenshot (SANA press)
Na pitanje da li strani državljani mogu da se vakcinišu u Srbiji i kakva je procedura, Đerlek je kazao da svi strani državljani koji imaju prebivalište u Srbiji, kao i građani Srbije, mogu da se prijave preko eUprave.
 
"Biće pozvani prema mestu prebivališta da se vakcinišu u najbližem centru za vakcinaciju", rekao je Đerlek.
  • DIJABETICAR 65 +

    03.02.2021 21:36
    ...
    Dijabeticar sam 65+ godina, plus jos dve prijavljene bolesti, znaci visoko rizicna grupa, i prema Planu Batuta jos nisam pozvan A vidim pozivaju se i mladji i zdravi, i stranci koji nemaju prijavljen boravak - niko ih i ne pita za to - sami se opredeljuju za mesto vakcionisanja,
    Zasto se ne ide po utvrdjenom Planu ?????
  • Noname

    03.02.2021 15:13
    Zasto bi to bilo cudno ako placaju ovde socijalno? I ja sam stranac u svabiji pa sve sto ima veze sa lekarom i vakcinama tamo obavim jer uplacujem u zdravstvenu kasu
  • Snž

    03.02.2021 14:58
    ...
    Da li su ove vakcine plaćene iz naših poreza, zdravstvenog osiguranja? Pa zašto se onda stranci vakcinišu besplatno? Moji roditelji čekaju od 16.1. da ih neko pozove na vakcinaciju. Ali ... glasali su za Njega, valjda će naučiti nešto iz ovog gorkog iskustva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija