Nedimović s klaničarima: Dodatno pooštriti mere prilikom uvoza mesa

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović održao je danas sastanak sa predstavnicima klaničarske industrije Srbije, na kome je postignuta saglasnost o potrebi još veće orijentacije ka domaćoj proizvodnji i prihvatanju što veće količine domaćeg mesa za potrebe klaničarske industrije.
Nedimović s klaničarima: Dodatno pooštriti mere prilikom uvoza mesa
Foto: Pixabay
Upravi za veterinu je dat nalog da dodatno pooštri mere prilikom uvoza, poštujući najviše zdravstvene standarde, kako bi se zaštitilo domaće tržište. Inače, prethodnih dana održana je serija sastanaka proizvođača svinja i prerađivača.
 
"Potpuno smo saglasni da će u narednih nekoliko nedelja doći do rasta tražnje za domaćom sirovinom, a u isto vreme i cene na domaćem tržištu", kažu u Ministarstvu poljoprivrede.
 
Takođe, navode, da su pre nešto više od deset godina, oni koji su pregovarali uslove u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP) ispustili priliku da kvalitetno zaštite mesnu prerađivačku industriju, zbog čega se i danas u jednom delu te privredne aktivnosti plaća danak tome.
 
Ministarstvo poljoprivrede i druge nadležne institucije će naći način da reše ovaj "teški faul" koji je učinjen prerađivačima mesa, indirektno i samim uzgajivačima svinja, poručuje ministarstvo.
  • Обсервер

    12.02.2021 12:09
    Преговарачи ?
    Па дајте нам имена тих врлих и ''стручних преговарача'', који су сигурно узели дневнице и напредовали у каријери... Уосталом, ако се још нисмо званично прикључили ЕУ, не морамо да трпимо једностране притиске, поготово, што они на наш извоз измишљају нове и нове баријере..., а нађу начина да нам увале неко њихово ремек дело.
  • Mile rent-a mozak

    11.02.2021 23:30
    Odveli ministra na pogrešan sastanak. Morao nešto da ispriča, verovatno mislio na sendviče za miting, jerbo je Obradovićka sad ministarka, pa da ostane isti kvalitet do zamene.
  • Stojan

    11.02.2021 21:45
    Ne razumem?
    Izgleda da nisam baš najbolje razumeo tekst. Kakav problem imaju klaničari? Pa oni uvoze jeftino meso iz inostranstva ( i realno nije ga kriviti za to ). Problem je za proizvodjače. posebno manje proizvođače.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.