Preminuo bubnjar Dragoljub Đuričić

Bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je danas u 68. godini života.
Đuričić je preminuo u bonici "Dragiša Mišović" u Beogradu, od posledica korona virusa.
 
Mesec dana je bolovao od kovida, a u bolnicu je primljen 24. februara. Stanje mu se pre pet dana poboljšalo i bio je skinut sa respiratora, ali je, nažalost, danas izgubio bitku sa bolešću.
 
Dragoljub Đuričić rođen je 10. oktobra 1953. na Cetinju. U Beograd se doselio 1975.
 
Svirao je u grupama "Leb i sol", "Kerber", sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem, kao i sa drugim poznatim izvođačima.
 
Bio je sastavni deo muzičke scene koja se usprotivila režimu Slobodana Miloševića, zvuk njegovog bubnja obeležio je proteste na kojima je bilo i po milion ljudi, a pokret Otpor proglasio ga je "Najotpornijim umetnikom".
  • Redosled

    16.03.2021 10:08
    Nadanm se da je za zivota izabrao ulicu. Da se ne ceramo i oko toga. Ako nije, predlazem nastavak Glogovceve u BG ili deo Cvijiceve u NS.
  • Pedja

    15.03.2021 20:52
    IQ sorry
    Ali ko moze na ovo da lupa minuse,
  • Liman

    15.03.2021 20:33
    Tužna vest
    Ode naš Đole a sada još jedna legenda.. Ovo srce kuca večni tam tam otpora.. Saučešće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.