Jasmina Vasović nova predsednica Vrhovnog kasacionog suda

Za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda večeras je izabrana Jasmina Vasović, sudija tog suda, odlučila je Skupština Srbije.
 Jasmina Vasović nova predsednica Vrhovnog kasacionog suda
Foto: 021.rs
Jasmina Vasović će sledeće sedmice položiti zakletvu u parlamentu.
 
Rođena je 1969. godine u Čačku, diplomirala je 1995. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pravosudni ispit je položila 27. juna 2020. godine.
 
Ona je od 2009. do 2013. bila sudija Višeg suda, a potom i sudija Apelacionog suda, a za sudiju Vrhovnog kasacionog suda izabrana je 2018. godine.
 
Prema Zakonu o sudijama, predsednik VKS bira se na period od pet godina i ne može biti ponovo biran. Vasović je na funkciju sudije VKS izabrana u oktobru 2018. godine i postupa u krivičnoj materiji.
 
Predsednik VKS, najvišeg suda u zemlji, po funkciji je i predsednik Visokog saveta sudstva. U svom Programu za unapređenje rada sudova Jasmina Vasović je istakla pet osnovnih, ali ne i jedinih, ciljeva kojima će težiti tokom svog mandata.
 
To su posvećen rad na obezbeđenju jedinstvene sudske primene prava i jednakosti stranaka u sudskim postupcima, unapređenje stručnosti pravosuđa, unapređenje transparentnosti i dostupnosti pravosuđa, poboljšanje efikasnosti pravosuđa i institucionalno jačanje suda i saradnja sa drugim institucijama.
  • Sitna pakost

    08.04.2021 22:22
    Pravosudni je položila 2020?
    ??? nadam se da je greska

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija