Vakcine sa Torlaka poslate u Moskvu na analizu

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas da je u prethodna dva dana u beogradskom institutu Torlak napunjeno tri miliona bočica "vakcina Sputnik", komponenti jedan i toliko komponenti dva, od čega se po 1.100 bočica šalje u Moskvu gde će biti 21 dan radi analize".
Vakcine sa Torlaka poslate u Moskvu na analizu
Foto: 021.rs
"Oni će odlučiti da li je institut Torlak spreman da započne proizvodnju na ovaj način kao što je sada uradio. Mi se nadamo da će sve biti u redu", rekao je Popović za Radio televiziju Srbije, navodeći da su ruski stručnjaci koji su sada bili na Torlaku odali priznanje za izuzetnu efikasnost.
 
Prema njegovim rečima, krajem maja bi mogla da otpočne ovakva proizvodnja, "supstanca koja se doprema na specijalan način, biće transportovana na Torlak".
 
"Nadam se da će već početkom juna prvi građani moći da se vakcinišu vakcinama sa Torlaka", rekao je Popović.
 
Kako je naveo, "za prvi period govorimo o proizvodnji četiri miliona vakcina na Torlaku do kraja godine, a onda će se krenuti bržom dinamikom".
 
Prema njegovim rečima, predviđena je i nabavka opreme za "novi ciklus, koji je još važniji, a to je puni ciklus proizvodnje vakcina kada ćemo i supstancu proizvoditi na Torlaku". Popović je rekao da će se sa ruskim stručnjacima raditi studija šta je sve potrebno kako bi Torlak bio spreman za takvu proizvodnju.
  • Ana

    16.04.2021 11:39
    iz supljeg u prazno
    Rusi pošalju vakcine u velikom pakovanju, mi ih pretočimo u male bočice, pa šaljemo Rusima na analizu da li smo dobro napunili bočice?! Ako nemamo kontrolu za obično punjenje, kako li ćemo tek da proizvodimo vakcine?!
  • gradjaninX

    16.04.2021 11:35
    I dok se Vucic igra izvoznika vakcina, Rusi, a i Ameri, vec imaju vakcinu koja ne zahteva revakcinaciju tj. drugu dozu. Za 4-5 meseci ocekujem vest (izvestaj) o gubitku koje ce Torlak napraviti jer te vakcine vise niko nece hteti usled prisustva boljih vakcina.

    Ovo sa Torlakom bi bilo super, da je zavrseno pre circa pola godine i da je proizvodnja u punom jeku sada.
  • maja

    16.04.2021 11:15
    konfuzno
    Bas ne razumem tekst.Za dva dana napunjeno tri miliona vakcina a do kraja
    godine napunice se cetri miliona vakcina????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.