Predstavnik Sindikata rudara Kolubare sa direktorom EPS-a razgovorao sa Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa v.d. direktora Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS) Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Ranković
Predstavnik Sindikata rudara Kolubare sa direktorom EPS-a razgovorao sa Vučićem
Foto: FoNet
Kako je iz predsednikovog kabineta saopšteno, oni su pričali o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima.
 
U saopštenju je navedeo da je Vučić saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik sindikata kao i stavove EPS-a, "preduzeća od strateške važnosti za Srbiju".
 
Vučić je rekao da je pitanje implementacije "zelene agende" jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, navodeći da je Srbija ozbiljno posvećena uvodjenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i očuvanju životne sredine, ali da država ne može da se odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države.
 
Vučić je naglasio da će nastaviti razgovore sa članovima Vlade i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.
 
Predstavnik Sindikata Miodrag Ranković preneo je Vučiću zahtev rudara da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.
  • Dragan

    29.05.2021 02:41
    Rudari
    Srbija dosta ulaže u energetsku efikasnost i očuvanje životne sredine. Svi projekti koji su vezani za energetsku efikasnost i stabilnost su strateški veoma značajani.
  • Dragan

    29.05.2021 02:38
    Rudari
    Sindikat je tražio pa je i dobio sastanak sa predsednikom Vučićem.
  • Ivana

    29.05.2021 00:00
    Investiranje
    EPS mora da se modernizuje, Srbija se danas cela razvija i gradi. Hvala predsedniče ansvemu što činite sve da građani Srbije žive bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija