Srbiju u Evropi predstavljaju sumnjivi i "dugog jezika": Pilja, mladi Krkobabić, Đukanović...

Srbiju u delegacijama koje su uključene u saradnju sa Evropskom unijom i u proces pridruživanja EU predstavljaju vrlo upitna imena i ljudi koji su na diskutabilne načine stigli do funkcija.
Srbiju u Evropi predstavljaju sumnjivi i "dugog jezika": Pilja, mladi Krkobabić, Đukanović...
Foto: 021.rs
Tako se u delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nalaze poslanici poput Stefana Krkobabića iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije ili Biljane Pantić Pilje iz SNS, piše list Nova.
 
Mladi Krkobabić je sin ministra bez portfelja Milana Krkobabića. Dok nije postao poslanik, bio je direktor preduzeća "Stara Planina", a i tu je postavljen na vrlo interesantan način, kada mu je prilikom izbora svojim glasom pomogao rođeni otac.
 
Biljana Pantić Pilja je poslanica SNS, sad već uveliko čuvena po govorima koji obiluju uvredama i pretnjama. Predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa više puta nazvala je tajkunom i lopovom, a potpredsednicu ove stranke Mariniku Tepić povezala je sa narko-dilerima, uz tvrdnju da je od njih primila 200 miliona evra. Ove navode nikada nije dokazala.
 
Pilja nije zaboravila ni medije, prišivajući im epitet domaćih izdajnika i stranih plaćenika.
 
Narodna skupština šalje delegaciju i u Parlamentarnu skupštinu NATO. Njen član je, između ostalih, naprednjak Vladimir Đukanović, koji često zna da "udari" baš po NATO, uz opasku da Srbija nikad neće postati član. Član ove delegacije je i Dragan Šormaz, koji se takođe ne libi sočnih uvreda na račun opozicije, ali ni koalicionih partnera, pogotovo kad dolaze iz Socijalističke partije Srbije.
 
U delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske sradnje je Igor Bečić, nekadašnji potpredsednik Skupštine Srbije. Od političkih protivnika dobio je nadimak "kondukter" jer je u biografiji naveo radno iskustvo na pozicijama linijskog kontrola i konduktera. Pripisuje mu se i lažna diploma fakulteta, kao i lapsusi kad je predsednika Italije u Skupštini nazvao "Đorđo Mortadela". Drugi put je u raspravi sa tadašnjim poslanikom DS-a Borkom Stefanovićem više puta upotrebio nepostojeću reč "sineopsis".
 
Detaljnije čitajte o pojedincima u listu Nova.
  • Zebra

    02.07.2021 23:23
    Da imaju bolje stavili bi njih…
  • Mile

    01.07.2021 17:34
    Bravo
    Samo fali i Spisatelj Aca Lukas
    Samo nemaju prevodioca za gospodina u Evropu
  • /

    01.07.2021 16:34
    /
    ej pa marko djuric je u americi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija