Đerlek: U poslednjoj nedelji avgusta odluka o tome kako će izgledati nastava

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da ne može biti postignut zadovoljavajuć broj vakcinisanih do kraja avgusta, kada će biti doneta odluka o nastavi u školama.
On je rekao da je do tada potrebno povećati obim vakcinacije.
 
Đerlek je za RTS rekao da će "poslednja nedelja avgusta biti odlučujuća", i da će Krizni štab tada "odlučiti šta je najbolje".
 
On je o velikom broju zaraženih koji se u Srbiju vraćaju iz zemalja u koje su išli na odmor, rekao da je "veoma loše i rizično ići nevakcinisan na letovanje i mešati se sa građanima evropskih zemalja gde je epidemijska situacija veoma loša".
  • Roditelj

    26.07.2021 14:33
    Sramota
    Sinoć stadion krcat, svaki dan kafane i klubovi puni, šoping centri isto, sns masovni mitinzi u punom jeku a deci ukidate pravo na redovno školovanje!?!? Da ima normalnih roditelja kao što na žalost nema teško bi sns bagri ovo prošlo! Stidite se svi roditelji koji ćutite na ovakvu represiju prema vašoj deci, a vi prosvetari koji ste do pandemije itekako umeli da štrajkujete svake godine ste sada jednako bagra kao i vladajuća stranka! Treba zatvoriti škole trajno i za sva vremena pošto očigledno ovoj državi to nije potrebno, a i u ovom obliku u kom je sad se čini da je samo tu kako bi se napravio raskol u porodici.
  • Mirko

    26.07.2021 14:10
    @Sanja
    Ako lepo i pazljivo procitas vest o RTS radnicima koji su otisli u Tokio i zarazili se, shvatices da su vakcinisani tek pred putovanje.
    1. nije telo stiglo jos da se adaptira
    2. sve i da jeste, vakcina garantuje blaze simptome i da mozete da funkcionisete, prezivite bez respiratora.
  • Momčilovac

    26.07.2021 13:40
    Obrazovanje pre svega
    Već je jedna školska godina izgubljena. Deca jednostavno moraju da idu u školu. Neće ih valjda obrazovati zadruge, parovi, navijači,......Prestanite sa demagogijom, kad može Exit, utakmice, svadbe, bazeni, može i škola. Mora, inače je sve džabe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.