Krizni štab: Treća doza vakcine preporučena za ljude sa ugroženim imunitetom

Krizni štab odlučio je da se građanima Srbije koji imaju određena oboljenja preporuči primanje treće doze vakcine protiv korona virusa.
Krizni štab: Treća doza vakcine preporučena za ljude sa ugroženim imunitetom
Foto: 021.rs
Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se radi o osobama koje imaju oslabljen imunitet i hronična oboljenja koja su u vezi sa imunitetom.
 
"To su pre svega osobe koje su imale transplantacije organa, one koje su na hemodijalizi, osobe sa malignim oboljenjima", rekla je Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.
 
Uoči sednice, bilo je najavljeno da će se razgovarati o eventualnim novim merama protiv korona virusa, ali i o neophodnosti poštovanja svih postojećih.
 
Pojedini članovi Kriznog štaba su u medijima najavili da će se govoriti o mogućem uvođenju obavezne vakcinacije za medicinske radnike i trećoj dozi vakcine.
 
Prošle nedelje je Stručni komitet za imunizaciju preporučio da građanima Srbije koji su drugu dozu vakcine protiv korona virusa primili pre najmanje šest meseci bude data i treća doza.
  • Ivana-Novi Sad.

    28.07.2021 22:07
    Biće da Sinofarm i Sinovak pružaju 75% zaštitu od drugih sojeva i da antitela počinju da padaju.
  • t

    28.07.2021 19:41
    Kada pritiskaš jako, puca.
    Morate zapamtiti da neke stvari zakonski ispravne nisu moralno ispravne.

    Abraham Lincoln
  • Mr.M

    28.07.2021 18:35
    Kinez ne radi ili sta...???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija