Momirović: Vlasnici nelegalizovanih objekata su većinom časni ljudi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kazao je da su vlasnici nelegalnih objekata, njih 90 odsto, "pošteni i časni ljudi".
Momirović: Vlasnici nelegalizovanih objekata su većinom časni ljudi
Foto: 021.rs
Rekao je da su oni tome pribegli "da bi rešili socijalno pitanje", kao i da su trenutno angažovane dodatne inspekcije, kako bi se sprečila potencijalna "eksplozija divlje gradnje".
 
Govoreći o problemu legalizacije objekata, Momirović je za TV Prva kazao da se sadašnjim tempom proces legalizacije i uknjižbe neće završiti do 2023. godine, kako je prvobitno bilo planirano.
 
"Ljude koji su u kriminalnom ponašanju videli priliku za zaradu nećemo abolirati. Po našoj evidenicij 88 odsto nelegalnih objekata (nije zato građeno). Još uvek je rano da se govori o procesu uknjižbe", dodao je Momirović.
 
Ministar je naveo da je u Srbiji trenutno aktivno 80.000 gradilišta, da je u izgradnji infrastruktura vredna oko 23 milijarde evra, što znači da se ovde trenutno gradi više autoputeva nego u svim zemljama okruženja zajedno.
 
"Na izgradnji Moravskog koridora angažovano je svaki dan oko 2.000 ljudi. To će biti najmoderniji i najbolji auto-put u Srbiji kada ga završimo, što je prema ugovoru i dinamici 2023. godine", rekao je Momirović, koji je dodao i da će savremena pruga Beograd-Novi Sad biti izgrađena do decembara, a puštena u rad tokom februara.
  • veza, a?

    14.08.2021 15:42
    Mi vrlo dobro znamo ko je častan,pošten i moralan.
    Dečko, kaži koga čuvaš od tih 90% ili ko tebe čuva od tih 90%?
    Svi pošteni, a narod siromašan uvek bio.
    Ne mogu da uknjižim stan od 2006.g., legalno kupljen i plaćam porez. Samo ne može da se uknjiži. Investitor od koga je kupljen stan je pri potpisu ugovora rekao da će biti uknjižba za šest meseci. I to traje već toliko godina.
    Koga štitiš, mene i moje komšije sigurno ne.
  • Nahcasniji

    14.08.2021 15:32
    Od
    Svih TomoNikolic...toliko je castan da se i nepojavljuje u medijima..Vjerovatno bi da mu sruse vikendicu..."progovorio"..Lakse mu legalizirati zar ne?
  • Pićuka

    14.08.2021 15:22
    Zbog takvih časnih ljudi Srbija ima najveće moralno posrnuće u svojoj istoriji. Evo malopre jedan takav časni (počasni) građanin stao kolima pored kontejnera ispred moje zgrade i u njih ubacio tri džaka šuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.