Priveden Dragan Bjelogrlić zbog sumnje da je napao Gagu Antonijevića

Glumac Dragan Bjelogrlić priveden je pod sumnjom da je oko četiri sata ujutru u niškom hotelu Ambasador s leđa napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i udario da više puta u glavu.
Priveden Dragan Bjelogrlić zbog sumnje da je napao Gagu Antonijevića
Foto: 021.rs
"Bjelogrlić se zaleteo i udarao u glavu Antonijevića", tvrdi izvor Blica.
 
Antonijević na licu ima vidljive povrede.
 
Kako Blic saznaje, Bjelogrlić je u niškoj policiji, gde čeka da da izjavu.
 
Antonijević je autor filma "Dara iz Jasenovca", a pre izvesnog vremena je optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja".
 
Antonijević je objavio prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se govori o tome "da bi moglo da se zaradi 100 soma", a u mejlu se vidi i da Antonijević to odbija. 
 
Bjelogrlić je tada to demantovao i tvrdio da je prepiska lažirana.
 
Istorija sukoba
 
Antonijević, inače predsednik Komisije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova Filmskog centra Srbije, januara prošle godine uputio je pismo Asocijaciji filmskih reditelja u kome je odgovorio na optužbe iznete na njegov račun na prethodno održanom sastanku Grupacije za kinematografiju, čiji je predsednik Bjelogrlić.
 
"Neke kolege su spekulisale da zbog zauzetosti nisam čitao predložena scenarija dovodeći tako u sumnju moj profesionalni i moralni integritet bez ikakvih dokaza. Čitam sve, i to od prve do poslednje strane. Jer da ne čitam ko zna da li bi filmovi kao Ajvar, Šavovi, Zlogonje i mnogi drugi bez mog glasa u komisiji dobili podršku, ili bi se podela sredstava nastavila po starom običaju i to među nekolicinom proverenih igrača", naveo je tada Antonijević.
 
Antonijević je bio priložio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se, između ostalog, navodi da bi u slučaju njihovog dogovora "moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više".
 
Dragan Bjelogrlić je demantovao da je bilo mita.
 
"Nikakvu prepisku takve vrste nisam vodio sa Predragom Antonijevićem, niti sam mu nudio mito. Kako je došlo do toga da se lažira mejl komunikacija od pre skoro četiri godine, utvrdiće se u sudskom postupku i pred nadležnim organima. Dana 25. 12. 2019. godine održana je sednica Grupacije za kinematografiju, na čijem sam ja čelu, i svih strukovnih udruženja iz oblasti kinematografije. Ovom prilikom, a nakon razgovora sa Upravnim odborom Filmskog centra Srbije i predsednicom UO Jelenom Trivan, koji je održan u Privrednoj Komori Srbije, izglasano je nepoverenje predsednici UO Jeleni Trivan i celom UO FCS i doneta je odluka da se od članova UO zahteva da podnesu ostavke. Taj zahtev formalno je poslat 8. 1. 2020. godine (dostavljam ga kao prilog ovom pismu). Istog dana kolega Predrag Antonijević dostavlja Asocijaciji reditelja izmišljenu prepisku sa početka 2016. godine, kojom optužuje mene za nuđenje mita Komisiji kojom on u tom trenutku predsedava, da bi se dodelila sredstva za snimanje jednog filma", poručio je Bjelogrlić za Blic.
  • Treći deda

    23.08.2021 16:24
    Jedan deda fizički nasrnuo na drugog dedu - odvratno. Ne bih dalje trošio reči pišući o režimu, društvu u kome živimo, pravdi, dobacivanju, da li ga je napao s ledja ili izravno, "kukavički" ili "fer. Odvratno!!!
  • MileBukovac

    23.08.2021 14:26
    dobro nije sa leđa
    ali je bez najave i kukavički
  • SoSa

    23.08.2021 13:19
    moje misljenje
    Da ga je udarao, udarao ga je, snimak ne laze, a i sam je priznao. Razlog je verovatno imao, niko nikoga ne napada "tek tako", osim mozda mafijasa i ludaka...
    Verovatno gadno isprivociran, ali ipak je trebao drugacije reagovati, zbog sebe, ne zbog njega.
    Koliko mi je poznato Bjelogrlic nije simpatizer rezima, proci ce gore nego neko drugi za isto delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.