U Srbiji uhapšen nekadašnji načelnik u policiji Federacije BiH zbog optužbi za ratne zločine

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije Federacije Bosne i Hercegovine Edin Vranj izjavio je da ga je policija Srbije uhapsila danas na graničnom prelazu Uvac.
U Srbiji uhapšen nekadašnji načelnik u policiji Federacije BiH zbog optužbi za ratne zločine
Foto: 021.rs
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je potvrdilo hapšenje i saopštilo da je za uhapšenim bila raspisana policijska potraga zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.
 
Navode da se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine, kao islednik u logoru u Goraždu, učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.
 
Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu, navodi MUP.
 
Vranj je za sarajevski "Avaz" rekao da se nalazi u Policijskoj stanici u Priboju i da čeka da ga prebace za Beograd.
 
"Razlog za hapšenje je navodno neka prijava iz 2018. godine za ratni zločin", naveo je. Prema njegovim rečima, na sceni je "spin nekih centara u bezbedonosnom aparatu Srbije", dodavši da nema veze sa ratnim zločinima i da mu još nije predočeno zbog čega je konkretno uhapšen.
 
Vranj je nakon rata u Bosni i Hercegovini bio načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije i načelnik Odeljenja za organovani kriminal. Napustio je Upravu policije 2016. godine, kada je postao direktor privatne agencije za bezbednost.
  • Talac

    12.09.2021 22:08
    Kako se nikad ne prevarimo da uhapsimo nekog "naseg" "heroja"? Eno, najmanje jedan najnormalnije zivi i radi u Novom Sadu. Da svako prvo cisti u svom dvoristu, sto je jedino fer, Balkan bi bio potpuno drugaciji i daleko prijatnije mesto za zivot.
  • Džo

    12.09.2021 21:57
    .
    Hvala Bogu da nekog uhapse i za zločine nad Srbima. Mi kao da nismo ljudi pa može da nas ubija kako ko hoće
  • Sale

    12.09.2021 21:26
    Ne zna o cemu se radi kako da ne, pa sto bi te hapsili da im nije bilo dosadno pa bas tebe..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija