Vučić ponudio rešenje za situaciju na Kosovu, Albanci odbili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rešenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između severa KiM i centralne Srbije.
Vučić ponudio rešenje za situaciju na Kosovu, Albanci odbili
Foto: 021.rs
Kako prenosi Blic, albanska strana je odbila taj predlog. 
 
Tim povodom Vučić bi trebalo da se obrati javnosti danas oko 18 časova, kaže izvor beogradskog medija iz kabineta predsednika Srbije.
 
"Predsednik Vučić će objasniti zašto je morao da odbije ponižavajuće predloge koje su Albanci, preko posrednika, uputili Beogradu", kaže izvor Blica.
 
Podsetimo, pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros na prelazu Jarinje pretresaju građane koji su se pešice uputili ka centralnoj Srbiji, jer drugačije ne mogu da pređu.
 
Prelaz je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa severa Kosova okupili su se na Jarinju kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tablicama pri ulasku na Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice.
  • Mile rent-a mozak

    20.09.2021 21:21
    Možda je rešenje u onim specijalnim tablicama po želji, kao kod nas. Platiš debelo i dobiješ tvoju tablicu, npr: Zvonko 1, Brat Milan, Rakić 193, MDj CD Wach dc, Aca Srbin...
  • Ivana

    20.09.2021 21:19
    KiM
    ZSO mora da se formira, hvala našem predsedniku Vučiću an svemu što čini za ekonomski oporvak i razvoj naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu.
  • Mara

    20.09.2021 19:05
    Podrska Srbima
    Srbija ne da svoje i nikada nece. Beograd ce naci kompromisno resenje kako bi se situacija smirila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija