Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava uhapšeni zbog prevare - oštetili državu za oko 6.810.000 dinara

Dve osobe su uhapšene, dok je protiv jedne za kojom se traga podneta krivična prijava, zbog sumnje na prevaru i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti.
Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava uhapšeni zbog prevare - oštetili državu za oko 6.810.000 dinara
Foto: 021.rs
Sumnja se da su time oštetili budžet Srbije za oko 6.810.000 dinara, saopštio je MUP.
 
Osumnjičeni M. R. (43) iz Mladenovca, I. D. (41) iz Beograda i još jedan muškarac se terete da su kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, lažnim prikazivanjem činjenica - po računu-otpremnici, specifikaciji i garantnom listu dobavljača, navodno kupili robu u vrednosti od 6.809.567 dinara.
 
Iako su znali da robu nisu kupili niti platili dobavljačima, kao i da navedena dokumentacija nije izdata od strane dobavljača, osumnjičeni su tu dokumentaciju koristili prilikom podnošenja Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije i fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za nabavku novih mašina i opreme, kao i za prijave za ostvarivanje podsticaja za podršku raznih programa.
 
Na osnovu priložene dokumentacije, osumnjičeni su doveli u zabludu zaposlene u Upravi za agrarna plaćanja da donesu rešenja kojim su im usvojeni zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje i isplati 6.809.567 dinara.
 
Novac je uplaćen na račune osumnjičenih koji su oni podizali u gotovini, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a za koji su oštetili budžet Republike Srbije. Osumnjičeni koji su uhapšeni, zadržani su do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.
 
Akcja su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za agrarna plaćanja i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu. 
  • Drmr

    30.10.2021 16:03
    A sve blagoslov Marka sefa kabineta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.