VIDEO Đorđe Đoković: Moj brat je slobodan, malopre je trenirao

Porodica Novaka Đokovića ponovo se obratila javnosti u vezi sa situacijom u kojoj se nalazi srpski teniser u Australiji.
Brat Novaka Đokovića, Đorđe, rekao je da su pravda i istina izašli na videlo. On je naveo da je njegov brat na slobodi i da je malopre bio na teniskom terenu i da je trenirao. 
"Novak je pre svega sportista, on se bavi tenisom, on je najbolji teniser svih vremena. Sve što radi u životu je da se bavi svojim idealima i svojim principima. Etiketirali su ga na sve načine, ali on je pre svega bio taj koji se zalagao za slobodu izbora", rekao je. 
Đorđe se zahvalio pravnom sistemu Australije i sudiji Keliju koji je vodio slučaj "detaljno i neutralno i koji je sagledao svaki mogući aspekt ove priče".
 
"Nama je kao porodici izuzetno izazovno i teško jer smo vrlo subjektivni i emotivni. Jako je teško da branimo Novaka a da tim putem ne uvredimo nikoga. A mi smo bili borci za istinu i pravdu", rekao je Đorđe Đoković.
 
On je istakao da danas kruži mnogo informacija, ali da postoji povod za slavlje i zadovoljstvo porodice Đoković, jer, kako je naveo, čitavom svetu je pokazano kakva je istina. 
 
Na konferenciji se obratila i Novakova majka, Dijana, koja je rekla su došli da proslave pobedu njihovog sina. Zahvalila je svima koji su ga podržavali i dodala je da mu je to dalo snagu. 
 
"Dečko koji je od svoje porodice naučio da ne trpi laži, prevaru i uvek se borio za pravdu. Nije kriv, ništa nije učinio što se kosi sa zakonom i opet je trpeo torturu. Tek ćemo čuti šta je preživljavao i naravno da je ustao protiv sistema i vlade jer je smatrao da ima puno pravo da boravi tu sa tom vizom koju je dobio i došao da osvoji taj turnir. Nikada do sada se nismo suočili sa ovakvom situacijom. Za nas je ova situacija teška, trudili smo se da na neki način se izborimo za njega da se nekako taj glas čuje širom sveta. Bilo je trenutaka kada nije imao ni telefon i nismo znali šta se dešava i nismo znali da li je dobro, da li je sve u redu sa njim. To su stvari koje ja kao majka ne mogu tek tako da prebrodim i mislim da će me sve majke sveta razumeti", navela je Đokovićeva majka.
 
I Novakov stric Goran je zahvalio svima i rekao je da je ponosan. 
 
"Ovo je najveća Novakova pobeda, veća od svih Gren slem titula", rekao je on.
 
Sud u Australiji ranije danas usvojio je žalbu Novaka Đokovića na odluku da mu se ukine viza za ulazak u zemlju. Srpski teniser je oslobođen iz pritvora, vraćeni su mu pasoš i lične stvari.
 
Međutim, borba najboljeg tenisera sveta sa australijskim vlastima još nije gotova.
 
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Trolina

    10.01.2022 17:07
    Ne mili, tvoj brat je Novak, Slobodan je Milošević.
  • Nepismen

    10.01.2022 17:04
    @zokins,
    da li je moguce da si napisao ,,hoce mo"?!
  • Ovako

    10.01.2022 16:04
    Smo
    Trebali biti jedinstveni pametni i uporni pre 90tih i pobjediti Zapadnu imperijalisticku masineriju bez da padne ijedna srpska glava....samim tim i glave nasih neprijatelja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.