U utorak štrajk upozorenja radnika Pošte u Zemunu, moguće proširenje i na druge gradove

Nezadovoljni radnici Pošte Srbije sa teritorije Radne jedinice Zemun održaće protest upozorenja u utorak, 22. februara u 7:30 časova u zemunskoj Glavnoj ulici.
U utorak štrajk upozorenja radnika Pošte u Zemunu, moguće proširenje i na druge gradove
Foto: 021.rs
Kako su saopštili Udruženi sindikati Srbije "Sloga", radnici traže povećanje zarade za najmanje 17 odsto počev od februarske plate za sve zaposlene, hitnu isplatu solidarne pomoći predviđene aneksiranim Kolektivnim ugovorom iz 2019. godine, isplatu zarade iz viška dobiti najkasnije do 20. marta tekuće godine.
Oni traže i momentalnu transformaciju ugovora, i to da se privremeno-povremeni poslovi prevedu na određeno vreme, a ugovori na određeno da se prevedu na neodređeno vreme.
Ovo je odlučeno na jutrošnjem zboru radnika, u kome su učestvovali svi radnici i radnice dostave.
 
Oni su najavili za sutra protest upozorenja, zatim obustavu rada, ukoliko se ne ispune svi zahtevi.
 
Shodno broju ljudi na sutrašnjem protestu, oni će na licu mesta odlučiti o širenju protesta i obustave na ostale organizacione celine, navedeno je u saopštenju. 
  • Ivana

    04.03.2022 10:28
    Ne znam
    Ajde bar neko nek strajkuje. Svi kukaju a ovamo cute i rade. Otisla sam iz medicine jer je ista plata kao i kasirka sto ima. Ali svi spavaju i trpe.
  • Super

    21.02.2022 20:31
    Samo da krenu
    Tako su deprimirani zaposleni u Posti! Jedno vreme su izgledali kao udarna pesnica pobune i nosioci strajka! Cak su i razocareno otvoreno govorili da si im kicmu polomili...
  • Deki

    21.02.2022 17:18
    Bravo
    I treba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.