Brnabić: Vučić na političkom Olimpu, prerastao je SNS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne zna kada će biti napravljena nova vlada jer to zavisi od skupštinske većine i brzine pregovora o koaliciji.
Brnabić: Vučić na političkom Olimpu, prerastao je SNS
Foto: 021.rs

Ona je na TV Prva rekla da neće da odgovori na pitanje sa kim će naprednjaci prvo razgovarati, ali da je "Aleksandar Vučić bio kristalno jasan" kada je rekao da Savez vojvođanskih Mađara ostaje partner.

Nije želela da govori ni o ideji da lider SPS-a Ivica Dačić bude premijer i navela da "nisu važne funkcije već stabilnost koju Srbiji donosi Aleksandar Vučić".
 
"Važniji je tim koji deli viziju razvoja do 2026. godine ili duže, a ko je koja funkcija ne treba da nas zanima. Sve je na predsedniku stranke i na stranačkim organima, najvažnije je sačuvati mir i stabilnost", rekla je Brnabić.
Dodala je da je ne brine to što stranka na izborima ima 600.000 glasova manje od predsednika.
 
"Aleksandar Vučić je prerastao SNS, on je na političkom Olimpu i nije važno što ima 600.000 više od SNS, to je dobro za Srbiju", ocenila je.
 
Članovima svoje stranke i sebi zamerila je što nisu bili oštriji prema protivnicima i što nisu više ponavljali da će se svi udružiti protiv Vučića.
 
"Naše je bilo da govorimo kakav je ko i da će se svi ujediniti, a to je samo Aleksandar Vučić rekao, on se najmanje bavio kampanjom, SNS je morala više da se bavi politikom, morali smo više da govorimo da će se svi ujediniti i da nema veze da li su zeleni ili su za NATO", rekla je Brnabić.
 
Susret Vučića sa liderom SSP-a Draganom Djilasom ocenila je kao susret predsednika sa liderom opozicione stranke i dodala da veruje da bi Vučić tako primio svakog predsednika stranke koji to zatraži.
  • Dendi

    17.04.2022 18:40
    Slatorečivi nonsense
    Do sada je vrhovna ulizica bio Julin. Čini se da će izgubiti primat. Inače politički Olimp ne treba trivijalizovati. Na njemu ima puno izvanrednih političara.
  • Novosadjanin

    17.04.2022 18:00
    konačno
    Najzad Srbija i srbi imaju samo svog BOGA.Pod hitno ga i zvanično proglasiti i odrediti dane praznika u trajanju od najmanje 15 dana a za ostale oblasti proglasiti ga za sveca od po 7 dana..npr za školstvo Sveti Vu(k)čić,za zdravstvo Sveti A-lek.....i tako redom...zadušnice mogu biti za SNS...i obavezno umesto članskih karti male verske kalendare.
  • Vigo

    17.04.2022 17:45
    Božanstvena komenDija
    Hoće tzv premijerka da ostane na mestu na kome je, pa upregla sve svoje intelektualne sposobnosti da se dodvori čoveku s podočnjacima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.