Vesić: Konstitutivna sednica beogradskog parlamenta do 12. juna

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da bi konstitutivna sednica novog saziva gradskog parlamenta mogla da bude održana najkasnije 12. juna.
Vesić: Konstitutivna sednica beogradskog parlamenta do 12. juna
Foto: 021.rs
Vesić je za RTS rekao da za to još uvek nisu počeli da teku rokovi pošto je Gradska izborna komisija (GIK) juče usvojila završne rezultate aprilskih izbora.
 
"Postoji rok od 72 sata za žalbu i ukoliko se niko ne žali GIK će, po isteku tog roka, 12. maja doneti odluku o dodeli mandata odbornicima i tada počinju da teku rokovi", naveo je.
Izjavio je da konstitutivna sednica novog saziva gradskog parlamenta mora da se održi najkasnije do 12. juna, odnosno mesec dana od dodele mandata odbornicima.
 
Rok za zakazivanje te sednice je deset dana.
"To znači da sadašnji predsednik Skupštine Nikola Nikodijević mora, ako se sve bude završilo 12. maja, najkasnije 22. maja da zakaže sednicu koja mora da bude održana najkasnije do 12. juna", rekao je Vesić.
 
Prema njegovim rečima, na konstitutivnoj sednici bira se samo predsednik skupštine, sekretar, potpredsednik i formiraju se odborničke grupe.
 
Tada počinje da teče novi rok od mesec dana za izbor organa, a to su gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i Gradsko veće.
 
"U tom roku, koji je najduže mesec dana, a može da bude kraći, znaćemo da li će biti formirana nova gradska vlast", naveo je Vesić.
 
Podsetio je da po rezulatima GIK-a Srpska napredna stranka sa dosadašnjim partnerom, Socijalističkom partijom Srbije, ima 56 odbornika od 110 i da to znači da ima većinu da formira vlast.
 
"Kako će biti i šta će se dogovarati i kako će odbornici glasati to ćemo tek videti, svi živimo u demokratiji i niko ne može da zna to sada", rekao je Vesić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.