Zaharova kritikovala ocenu Ane Brnabić o delovanju Rusije u Ukrajini

Portparolka ruskog Ministrastva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je danas premijerku Srbije Anu Brnabić.
Zaharova kritikovala ocenu Ane Brnabić o delovanju Rusije u Ukrajini
Foto: 021.rs
Kritika je bila zbog poređenja vojne operacije Rusije u Ukrajini sa dejstvima niza zemalja protiv Srbije 1999. i 2008. godine.
"Takve ocene su neprimerene. Čini mi se da je sve rečeno ovim rečima", rekla je Zaharova na konferenciji za novinare, odgovarajući na molbu novinara da prokomentariše poređenje koje je Brnabić iznela u intervjuu.
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se Srbija u političkom smislu "jasno odredila" prema sukobu u Ukrajini, u skladu s principima međunarodnog prava, ocenjujući da je Srbija zauzela "najhrabriji pristup i naprincipijelniji stav" po pitanju rata u Ukrajini, kao i da Rusija danas radi ono što su neke druge zemlje uradile Srbiji 1999. i 2008. godine.
  • BGD 011

    26.05.2022 16:43
    Ana opet brljavi...
    Brljiva Ana opet brljavi u svojim izjavama. Rat u Ukrajini je posledica americkog mesetarenja i i zelje Amerike da Rusiju potpuno okruzi i bude na njenim granicama. "Kada je ocigledno da ce se razboleti bolest treba i preduprediti". E to su Rusi ucinili. Nazalost, krivica za stanje gde ginu civili je na Americi i NATO paktu.
  • Zovem se Stevo

    26.05.2022 14:49
    Inače
    @Djordje@ je 100% u pravu.
    Upravo tako.
  • Djordje

    26.05.2022 12:22
    Zaharova
    Od svih užasnih likova kojima je Putin okružen (a i on sam je grozan) Zaharova je ubedljivo najgora. Ne volim Brnabićku, ali spram ruskih ubica ona je svetica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.