Vučić: Kada dođe zima, za novac možda nećete moći da kupite ništa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vranju da ne isključuje da poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu može da ugrozi posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca.
Vučić: Kada dođe zima, za novac možda nećete moći da kupite ništa
Foto: 021.rs
Vučić je posle obilaska ukrajinskih izbeglica u Centru za azil, upitan da li će Lavrov posetiti Srbiju, što je danas potvrdila i portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova, rekao da su se u medijima pojavili mnogi tendenciozni naslovi.
"Video sam u nekim medijima da ste rekli kako je Zaharova negirala nešto što sam ja rekao. Naravno da je poseta planirana, ja sam govorio o nekim drugim stvarima tada. Videćemo narednih dana", rekao je Vučić i dodao: "Strpite se dan ili dva, pa ćemo da vidimo. Moguće je da će sve biti u redu, moguće je i da ne bude".
On je najavio da će za 15 do 20 dana početi "upumpavanje" srpskog skladišta u Mađarskoj, što znači 10 odsto više energetske sigurnosti za zemlju, i saopštio i da država kupuje ugalj kako bi se spremili za zimu.
 
"Svi se plaše da dolazi neka vrsta savršene oluje, mnogo teško vreme dolazi. Nije to pitanje šta sve možemo da obezbedimo. Kupujemo i ugalj sa strane. Ako ne trošite gas, morate da nadomestite električnom energijom iz TENT ili Kostolca. To je sve povezano jedno sa drugim", rekao je Vučić.
 
Kako je istakao, država je preduzela nekoliko važnih koraka koji daju značajan mir i spokoj, da bi mogao da kaže da se nada "da ćemo proći lakše nego neki drugi".
 
"Sve što nam treba, počeli smo da kupujemo na vreme i to finansijski izdržavamo. Kada dođe zima i da za novac nećete moći da kupite ništa", upozorio je Vučić.
 
Prema njegovom mišljenju, novac će biti najvažniji resurs do zime, a kada nastupi hladnoća, tada neće pomagati ni novac, pošto niko neće hteti da prodaje energente.
 
"Mi se kao država pripremamo. Ali biće stvari koje nećete moći da kupite. Niko vam u decembru neće prodavati struju i gas po normalnoj ceni. Sada je leto, niko ne troši gas, a košta 1.000 dolara za 1.000 kubnih metara. To da li će ići na 3.000 ili više, videćemo. Snalazimo se i borimo koliko možemo", objasnio je Vučić.
 
On je konstatovao da finansijski ovo niko nije očekivao, ali da je dobro što je u budžetu bio niži deficit nego što je očekivano.
  • 002211

    06.06.2022 13:52
    Pa, kad si nam sve uzeo iz usta i džepa!
  • Dusan Dzigurski

    06.06.2022 13:44
    Zasto nas plasi?
    Kakav je to predsednik koji plasi gradjane svoje zemlje? Pa sve i da je situacija tako crna kako nam sada predstavlja, trebalo bi da hrabri ljude a ne da ih plasi. U najtezim situacijama veliki drzavnici su dizali moral svom stanovnistvu i zbog toga su i bili pravi ljudi na tom mestu. A ne da plase narod i na taj nacin dodatno destabilizuju zemlju.
  • Au

    05.06.2022 02:06
    Mene brine da li ce Gospodji Ministarki Lapsus pomoći batine pare bez tendera da održi autfit,posete salonima lepote, i koliko će skočiti cena vina na koje je navilka pijuci po dvorovima Bosne i Hercegovine dok ne dodje u NASU Srbiju I na našu grbacu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.