Jedna je malo: Željko Mitrović traži nacionalnu frekvenciju za još jednu televiziju

Vlasnik Televizije Pink Željko Mitrović predao je dokumentaciju Regulatornom telu za elektronske medije (REM) za dobijanje nacionalne frekvencije za još jednu televiziju.
Jedna je malo: Željko Mitrović traži nacionalnu frekvenciju za još jednu televiziju
Foto: Youtube screenshot (Informer)

Kako navodi portal Nova.rs, reč je o kablovskom kanalu "Vesti", koji je pokrenut 2013. godine - prvobitno nazvan "Pink 3".

On je izjavio da će ova televizija u svom sadržaju imati 70% informativnog programa, ali i obrazovnog, kulturnog, igranog i naučno-dokumentarnog.

"Mi smo taj elaborat predali, pa ćemo videti", istakao je Mitrović, prenosi Nova.rs.
 
Kako portal podseća, Pink Media Group u vlasništvu Željka Mitrovića dobila je dozvolu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da kupi 100 odsto Rock radija, objavljeno je na portalu pomenutog tela.
 
REM je odgovor poslao u maju ove godine, i u njemu navodi da se planira prenos 100 odsto vlasništva sa Master Media Mix, firme vlasnika Rok radija iz Novog Sada, na Pink. Pink je u prilog upitu dodao i nacrt ugovora o prenosu vlasništvu. U upitu se, takođe, navodi i da je Pink vlasnik Red Media Group koja ima dozvole za emitovanje radijskog signala, ali – smatra REM – prenosom vlasništva Rock radija neće se narušiti "medijski pluralizam".
 
Pored Rock radija, Mitrović ima bivšu Lagunu, odnosno RED radio, kao i Pink radio, navodi Nova.rs.
 
Inače, danima na društvenim mrežama kruži peticija tima "Kreni promeni" za oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog emitovanja rijaliti programa. Ovo udruženje je objavilo na svom Instagram profilu rezultate peticije, a do ovog momenta ju je potpisalo 200.000 ljudi.
U trci za nacionalnu frekvenciju je i RTV BK TELECOM.
 
Ovo je, kako su naveli u saopštenju za medije, drugi put u poslednje četiri godine kako televizija RTV BK TELECOM aplicira za "svoju davno stečenu poziciju nacionalnog emitera, koja joj je nasilno i nezakonski oteta 2006. godine od strane tadašnje Vlade Srbije, a televizija sa preko 600 zaposlenih vrhunski profesionalaca zatvorena upadom u njene prostorije i primenom grube sile naoružanih policijskih specijalaca.“
 
"Kako je prethodni konkurs 2018. godine, nakon preko godinu dana čekanja za objavljivanje odluka o dodeli nacionalne frekvencije poništen, ovo je nova prilika za nadležne institucije da isprave nanetu nepravdu i štetu, koja gašenjem ove televizije nije pričinjena samo osnivačima i zaposlenima RTV BK TELECOM-a, već i svim građanima u zemlji, regionu i svetu koji su sa posebnim pijetetom pratili program ove jedinstvene i visokoprofesionalne porodične televizije", saopštili su.
 
Inače, za nacionalnu frekvenciju konkurisale su danas i televizije N1 i Nova S, kao i UNA TV.
  • Nikola

    21.06.2022 16:24
    Može. Al' malo sutra.
  • @Bosanac

    18.06.2022 09:26
    Bosanac

    18.06.2022 • 08:20

    Bravo Željko još jedna srpska tv a ne one plaćrnočke sa zapada da nam truju djecu coca colom, ravnopravosti sa lgbt ili kako se već zove, mobilnim telefonima i glupim igricama da brat u trećem osnovne nezna kako mu se zove sestra jer se igrajući sa telefonom nikad nije igrao sa sestrom, da neznam ko smo i šta smo jer tako zapad hoće.

    Bosanac bolje se opismeni nego sto gledas televiziji i mlatis ovde praznu slamu.
  • Jedno je sigurno

    18.06.2022 09:13
    Necu vise slusati Rock radio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.